Niğde’de 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şehit Ömer Halisdemir Meydanında toplu resim etkinliği ve yürüyüş etkinliği düzenlendi. Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şehit Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen toplu resim etkinliği ve yürüyüşe katıldı.

Niğde'de kadınlar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Niğde Ömer Halisdemir Meydanında buluştu. Meydanda branda üzerine pembe kurdele çizdiler. Kumaş kurdele ile yürüyen katılımcılar Meme Kanserine dikkat çekmek ve 30-60 yaş arası kadınları tarama için merkeze davet etti.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliğinde konuşan Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç; “Meme kanserinin erken tanı ile önlenebilir olduğunu ve kanser belasından kurtulabileceğinin farkındalığını yaratmak istiyoruz. Bayanlarda en fazla görülen kanser çeşidi meme kanseridir. Her 9-10 kadından birinin meme kanserine yakalandığını bilmekteyiz. Bayanlardaki kanserlerin yüzde 32'sini meme kanseri oluşturuyor. Bayanlarda meme kanserine bağlı ölümler de ne yazık ki yüzde 18'e kadar ulaşmış durumda. Meme kanserinin önlenmesi için, dünya sağlık örgütü ile Sağlık Bakanlığımızın da erken tanı için öngörmüş olduğu periyotlarda erken tanı için muayenenin yapılması gerekmektedir. Bayanlarımızın her ay kendi kendilerine meme muayenesini yapması, 20-40 yaş arasında da 3 yılda bir hekim tarafından, 40 yaş sonrasında da her yıl hekim tarafından muayenenin yapılması varsa da erken tanı ile meme kanseri oluşmadan tedavi edilmesi için önemi bulunmaktadır" dedi.

Editör: TE Bilişim