Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi servisler kısmında 2022 yılında hizmete giren gebe okulunda fizyoterapist, gebe eğitim hemşiresi, ebe, kadın doğum uzmanları ve çocuk uzmanları eşliğinde Gebelik süreci, doğum ağrısı ile baş etme, doğuma hazırlık, doğum sonu bakım, bebek bakımı ve aile planlamasıyla ilgili eğitimlerin verildiği Gebe Okulu’na anne adaylarının ilgisi her geçen gün artıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, geçtiğimiz yıl hizmete giren Gebe Okulu eğitimlerinin devam ettiğini belirten Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yakup Çetinkaya, 2022 yılı sonu itibariyle 1 yıl içerisinde 27 anne adayına eğitim verildiğini söyledi.

Gebelik süreci, doğum ağrısı ile baş etme, doğuma hazırlık, doğum sonu bakım, bebek bakımı ve aile planlamasıyla ilgili eğitimlerin verildiği Gebe Okulu’na anne adaylarının ilgisi her geçen gün arttığını ifade eden Başhekimi Uzman Dr. Çetinkaya, daha öncesinde pandemi dönemi yüzünden ara veren ve son bir yıl içerisinde aktif olarak hizmet vermeye başlatılan Gebe Okulu sürecinin devam ettiğini, verilen eğitimlerle anne sağlığının arttırılarak, anne adaylarının güvenli, kaliteli gebelik ve doğum sonu bakım hizmetlerine ulaşmalarını sağlamanın amaçlandığını ifade etti.

2022 yılı sonu itibariyle 1 yıl içerisinde 27 anne adayına eğitim verildiğini belirten Çetinkaya; “Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Gebe Okulu’nda verilen eğitimlerle anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini artırılarak, anne adaylarının güvenli, kaliteli gebelik ve doğum sonu bakım hizmetlerine ulaşmalarını sağlamanın amaçlandığı kaydedildi. Hastaneye başvuru yapan gebelerin muayenesi tamamladıktan sonra özel olarak tahsis edilen eğitim sınıfına haftanın belirli günlerinde eğitim alan anne adayları, aldıkları eğitimin hem kendileri açısından hem de bebeklerinin sağlıklı büyümeleri açısından önemli olduğunu belirttiler.

"Gebelerimize Bir Eğitim Süreci Oluşturulmaktadır"

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pandemiden dolayı geçen sene itibariyle aktif olarak Gebe Okulu sürecini başlatıldığını hatırlatan Başhekim Çetinkaya, "Her ay gebelerimize bir eğitim süreci oluşturulmaktadır. Bunlar, fizyoterapist, gebe eğitim hemşiresi, ebelerimiz, kadın doğum uzmanlarımız ve çocuk uzmanlarımızın eşliğinde olmakta. Gebelerimizin gebelik sürecinde yaşayacağı sorunları açabilmeleri, gebelikten sonra doğum sırasında nasıl bir doğum ortamıyla karşılaşacaklarını, nasıl serviste yatıracaklarını, hangi süreçlerden geçeceklerini bu eğitim sürecinde öğrenmektedirler" dedi.

"2022 yılından beri 27 gebemize bu programı oluşturmuş bulunmaktayız" diyen Başhekim Çetinkaya, "Her ay bir program sonunda gebe eğitimi hemşerilerimizle birlikte bir sertifika programı oluşturup, sertifikalarını da gebelerimize sunmaktayız. Bu eğitim tamamen gebelerimizin daha programlı, sistematik bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Bütün gebelerimize de tavsiye etmekteyim" diye konuştu.

Gebe Yakınları Da Gelebilir

Gebenin yanı sıra yakınının da Gebe Okulu’na gelebileceğini söyleyen Başhekim Çetinkaya, “Ayrıca bu Gebe Okulu eğitimlerine isteyen gebelerimizin yakınlarına bize eşlik ediyorlar. Bu eğitimlere katılabiliyorlar. Eğer gebelik yanında bulunacaksa bu takibini yapabilecekse iki kişiyi eğitmiş oluyoruz. bu da doğru eğitim sağlamaktadır” dedi

Niğde’de İnme Merkezi Hasta Kabulüne Başladı Niğde’de İnme Merkezi Hasta Kabulüne Başladı

Editör: TE Bilişim