Haber-Yorum: Selim GÖKEL



Başkan Akdoğan kendisine yakın Hamle Gazetesine verdiği demeçte petrol türevi içeren kimyevi maddeyi Kızılca Deresine döken kişi ve firmanın yakalandığını söyledi. Oysa sitemize ve  diğer basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada ise suçu işleyen firmadan hiç  bahsedilmiyor.

Zehirli atığı Kızılca Deresine bırakan firmanın ve ilgili kişilerin yakalandığını ve hukuki yönden çalışmaların devam ettiğini Hamle Gazetesine söyleyen Faruk Akdoğan, bu gün, diğer internet ve yazılı basına gönderdiği açıklamasında ise yakalanan kişi ve firmalardan bahsetmiyor.

KİMYEVİ MADDE DÖKEN ŞAHISLAR VE FİRMA TESPİT EDİLİP YAKALANDI

Hamle Gazetesinde yer alan habere göre; Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kızılca Deresine suyun üzerine geçtiğimiz Pazartesi günü gece saat 24:00 sıralarında petrol türevi kimyevi bir madde döküldüğünün kesinleştiğini söyledi. Petrol türevi kimyevi madde dökülmesi ile ilgili şahıs yada firmanın tespit edilerek yakalandığını ve hukuki yönden çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
Niğdeli Merak Ediyor ve Soruyor
 
 BAŞKAN AKDOĞAN ÖNCE YAKALANDIĞINI SÖYLEDİ…  DAHA  SONRA NEDEN GİZLEDİ?

HANGİ FİRMA?

FİRMA NEDEN GİZLENİYOR?

 ZEHİRLİ ATIK ATAN FİRMAYI KİMLER KORUYOR?

Aşağıda ise diğer basın kuruluşlarına gönderilen açıklama yer alıyor.

***

Hemşehrilerim rahat olsun

Niğde Belediyesi, Kızılca Deresi’nden yayılan kötü kokunun önlenmesi için çalışmalarını sürdürürken Niğdelileri rahatlatan açıklama Başkan Akdoğan’dan geldi. 

Niğde Belediyesi, Kızılca Deresi’ne izinsiz dökülen petrol türevi kimyasal maddenin yaydığı kötü kokuyu önlemek için başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Belediye ekipleri, kokunun kaynağı olarak belirlenen noktaya bakteri üretip koku yapan maddeyi diskalifiye edebilme özelliğine sahip kimyasal enjekte ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi’ne ait Arıtma Tesisi ve Akkaya Barajı’ndan kaynaklanmayan kokunun, laboratuvar incelemesinde büyük oranda buraya izinsiz dökülen petrol türevi bir kimyasal maddeden kaynaklandığının tespit edildiğini söyledi. İtfaiye aracına çıkarak, itfaiye hortumuyla Kızılca Deresi’ndeki kokunun kaynağına bakteri üretebilen kimyasal enjekte eden Başkan Akdoğan, kokunun kısa süre içinde tamamen ortadan kaldırılacağını umut ettiklerini bildirdi.

ARITMA TESİSİ İLE İLGİSİ YOK
Başkan Akdoğan, şehre yayılan kokunun Niğde Belediyesi’ne ait arıtma tesisinden ya da Akkaya Barajı’ndan kaynaklanmadığının bilinmesi gerektiğini vurguladı. Bu alana dökülen petrol türevi kimyasal maddenin buradaki su ile buluşması sonucu ortaya çıkan reaksiyon nedeniyle kokunun meydana geldiğini ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bu kokunun ortadan kaldırılması, buradaki sıkıntının çözülmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların sonuç vereceğini ümit ediyorum. Bu düşünce çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

KIZILCA DERESİ'NDE BAKTERİ ÜRETİLECEK
Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde Belediyesi ile koordineli çalışan bir firmanın, İstanbul’dan getirtilen bir kimyasal itfaiye araçları ile Kızılca Deresi’ne enjekte edilerek, kokunun önlenmesine çalışıldığını açıkladı. Başkan Akdoğan, dereye enjekte edilen kimyasal maddenin, burada bakteri ürettiğini ve bakterilerin de kokuya neden olan petrol türevi kimyasal maddeyi, bu alandan diskalifiye ettiğini kaydetti.

SORUN ÇÖZÜLECEK
Başkan Akdoğan, bu çalışmalarla şehre yayılan kötü kokunun büyük oranda önleneceğini ifade ederek, “Hemşehrilerimizin rahat olmasını istiyoruz. Tabi ki hoş bir koku değil ama bu da elde olan sebeplerden kaynaklanmıyor. Burada bir gaz boşalması söz konusu. Gaz boşalmasının neden kaynaklandığı belli değil. Yer altından bir gaz geliyor ve suda kabarcıklar oluşturarak, buraya dökülen kimyasalla birleşince bir reaksiyon oluşuyor ve bu koku meydana geliyor” diye konuştu.

Bilindiği gibi 27 Haziran’da sahur vakti, Kızılca Deresi’ne dökülen petrol türevi bir kimyevi maddeden kaynaklandığı tahmin edilen kötü koku şehri etkisi altına almış, burada yapılan incelemede, kokunun büyük oranda buraya izinsiz dökülen petrol türevi bir kimyevi maddeden kaynaklandığı belirlenmişti.
 
 
Editör: TE Bilişim