İzmir'de tütün denetim hizmetlerinde görev yaparken saldırıya uğrayan  Çevre Sağlığı Teknisyenlerine bir destek de Niğde'den geldi.


Kısa adı CESAT-Der olan Çevre Sağlığı Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Derneğin Niğde İl Başkanlığını yürüten  Mustafa Uçan,  yaptığı yazılı basın açıklamasında  ;  15.03.2013 tarihinde İzmir Bornova Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan Çevre Sağlığı Teknisyeni arkadaşımızın akşam saat 20.30 sıralarında sigara denetimi yapmak üzere ekip (Çevre Sağlığı Teknisyeni, Sağlık Memuru, Polis memuru ve zabıta) olarak gittikleri işyerinde işyeri sahibi tarafından hakaret ve tehditlere maruz kalmıştır. Bunlar yetmiyormuş gibi kabadayılıklarını sürdürerek denetim ekibini tahrik etmek için cep telefonlarıyla işyeri çalışanları tarafından görüntülerini çekilmiş bunlara dikkat edin, " ceza yazarlarsa önce çocuklarından başlayın" gibi kendileri dışında aileleri ve çocuklarının da hayatlarını tehdit konusu yapan şehir eşkıyalarını şiddetle kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına dönük saldırılara bir yenisi daha eklenen bu şehir eşkıyalarının arkasında çalışanlarımızın şikâyetçi olmaması için rica da bulunan siyasi parti mensubunun yakını ve yerel yönetimdeki çalışanın (Zabıta), görevleri insanı korumak olan ekipteki bir polis memurunun bu şehir eşkıyalarından şikâyetçi olmaması bu tip kişileri cesaretlendirecektir. Siyasilerin ve yerel idarecilerin oy kaybı uğruna bu tip kişilere sahip çıkılması, uygulanan bu yanlış politikalarının sağlık çalışanları hedef haline getirmiş ve bizi son derece üzmüştür. " dedi. 



ÇESAT-DER Genel Başkan Yardımısı Mustafa Uçan açıklamasının devamında ;  Bütün sağlık çalışanları gibi bizlerde bu camianın bir parçası olarak Çevre Sağlığı Teknisyenleri olarak üstlendiğimiz srumlulukların bilinci içerisinde, cesaretimiz ve kararlılığımız ile her türlü şiddete, baskıya rağmen imkanlarımız ölçüsünde en verimli şekilde hizmet sürdürmek çabası içindeyiz. 

İzmir'de meydana gelen olaydan ötürü, Biz Çevre Sağlığı Derneği olarak bu tür olayın, olayların peşini bırakmayacağmızı, takipçisi olacağımızı ifadede ediyoruz. Ülkemiz genelindeki sağlık çalışanlarına, meslektaşlarımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi. 




 
   
Editör: TE Bilişim