Bor Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle ilçe genelinde bulunan ekmek fırınlarını denetledi.

  

Fırınların yeni yayımlanan tebliğ doğrultusunda ekmek hamurundaki tuz oranlarının azaltılması ve kepek oranlarının artırılması konularında hassas davranmalarını isteyen zabıta ekipleri, denetimini yaptığı fırınların genel hijyen ve resmi evraklarının da kontrolünü gerçekleştirdi.

 

Resmi Gazete’de 04 Ocak’ta yayımlanan ve 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, ekmek hamuruna katılan tuz oranının azaltılması ve kepek oranının artırılmasının yanı sıra gramajını da 50 gram azaltarak, ekmek israfının önüne geçmeyi planlıyor.

 

Denetim esnasında eksiği bulunan işyerleri uyarılırken , bu uyarıların  dikkate alınmayacağı takdirde yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Denetimler ile ilgili açıklama yapan Bor Belediyesi Zabıta Amiri Süleyman Gecegelen ; ‘’ Belediye olarak halkımızın sağlığına ve iyi beslenmesine büyük önem veriyoruz. Elbette işin bir de israf boyutu var. Ekmek hamuruna katılan tuz oranı azalıyor, kepek oranı artırılıyor ve 250 grama düşürülüyor. Yıl boyu yaptığımız denetimlere esnafımız alıştı ve genel olarak hijyen kurallarına uyma konusunda titiz davranıyor. Bu da bizi memnun ediyor. Çünkü halkımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor.Denetlemelerimizde elbetteki eksiği olan işletmecimiz bulunuyor.Bizde kendilerine gereken uyarıları yapıyoruz.Eğer yaptığımız uyarıların dikkate alınmadığını tespit edersek  uyarılan fırınlarımıza yaptırım uygulayacağız.Ramazan ayı boyuncada bu denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir ‘’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim