Akkaya Barajı ve çevre düzenlemesi konusunda Çevre Şehircilik Niğde İl Müdürü Ahmet Akay ile görüştük.

Haber-Kamera : Erdal GÜÇER

Akkaya Barajı kaynaklı  Bor İlçesinde  yıllardan beri süregelen çevre sorunu yaşanıyordu. Akkaya Platformu kurulmuş, sitemizde de onlarca yayınla bu çevre sorununa  dikkat çekmiştik. Birkaç kere çalıştay kurulup ilgili kurumlar değerlendirmişti.

  

Geçtiğimiz yıl Orman ve Su Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı  tarafından çalışmalar yapılmış Barajda temizleme işlemi yapılmıştı.

  

Son zamanda, Barajın  koktuğu ve suyun yeterli seviyede temizlenmediği konusunda şikayetler alıyorduk.

 

Borhaber.net Editörlerinden Erdal GÜÇER, Çevre ve Şehircilik Niğde İl Müdürü Ahmet Akay’a,  Akkaya Barajındaki son durumu sordu.

 

İl Müdürü Ahmet Akay barajdaki son durumu anlatırken Borluların da beklediği bir müjde verdi.

 

 

AKAY ; AKKAYA BARAJI TAMAMEN TEMİZLENDİ

 

İl Müdürü Ahmet Akay, " Akkaya Barajı Niğde’nin en büyük sorunlarından birisi, acilen halledilmesi gereken bir sorunu, DSİ- Devlet Su İşleri’nin çalışması ile Akkaya Barajı tamamen temizlendi. Barajımıza kesinlikle ve kesinlikle pis su girmemektedir. Şuan her canlı yaşayabilir. Belediye’nin arıtması, günlük, haftalık ve aylık peryotlarda kontrol edilmektedir. Bir fiil çalışmaktadır. Koku konusunda ise yaz ayları olması, vatandaşların dikkat etmemesinden dolayı gelişi güzel kirletmesinden dolayı koku az da olsa olabilir, ben hissetmedim ama. Baraj çevresinde çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalar neticesinde kirli su baraja girmeyecektir."dedi. 

 

BOR EMEN OVASINA YENİ ATIK TESİSİ YAPILACAK

 

Çevre ve Şehircilik Niğde İl Müdürü Ahmet Akay açıklamasının devamında atıl duran Emen Ovasının sulamasında fayda sağlayabilecek bir konuya da değindi. Akay, " Tabi nüfusun  artması nedeniyle arıtma kapasitesinin yetersizliği nedeni ile iyi bir proje ürettik. Bu proje uygulamaya girerse Niğde’nin en büyük sorunu çözülecektir. Bor Emen Ovasına yeni bir arıtmanın yapılması projesi var. 45 milyon değerinde bir proje. Ama projemiz çok geniş Niğde’ye hayat verecek bir proje. Niğde’nin tüm belediyelerinin atıklarının atılacağı bir projedir. Akkaya Barajına sadece temiz su girecek. Sayın Valimizin de desteği var.  Bu konuda çalışmalar devam ediyor. İlerde çok yeşil bir Niğde’yi hayal ediyorum. Niğdeliler rahat olsun bu projede gerçekleşecektir.”dedi.


Editör: TE Bilişim