Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan YEŞİLDAL, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının hastane acil servislerinde nöbet tutturulmak istenmesine karşı çıktı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rıdvan YEŞİLDAL, aile hekimliği sisteminin kuruluş amaçları arasında acil nöbeti tutmanın bulunmadığını hatırlatarak, bu konudaki ısrarını sürdüren Sağlık Bakanlığı’nı sağduyulu bir yaklaşım ortaya koymaya ve aile hekimliği sisteminin ruhuna zarar verecek yaklaşımlardan vazgeçmeye çağırdı.

  

YEŞİLDAL açıklamasında “Sağlık-Sen olarak geçmişte de kamuoyuna açıkladığımız üzere, bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Aile hekimliği sisteminin kuruluş amaçları arasında acil nöbeti tutmak bulunmamaktadır. Aile hekimliği faaliyetlerinin etkinlik ve niteliğini artırma konusunda atılacak her adımı destekleriz, ancak aile hekimlerini sorumluluk alanı kapsamındaki saha çalışmaları dışında aile sağlığı merkezlerinin dışında hizmet sunmaya zorlayan hiçbir uygulamayı desteklemeyiz.” şeklinde konuştu.

 

Aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının, önleyici sağlık hizmetleri kapsamında, insanlarımızın sağlığını koruma ve geliştirme adına önemli sorumluluklar yüklendiğini ifade eden Rıdvan YEŞİLDAL “Bu noktada ‘Hastalık Bakanlığı değil, Sağlık Bakanlığıyız’ diyerek, haklı bir biçimde, toplum sağlığını koruma ve geliştirme mücadelesine büyük önem atfeden sayın Sağlık Bakanımıza, aile hekimlerimizin ve aile sağlığı elemanlarının toplum sağlığı mücadelesinin başarıya ulaşmasındaki hayati rolünü bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye’nin sağlık mücadelesinde koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkinliğinin artması gibi temel bir hedefle çelişen nöbet uygulamasında ısrar edilerek aile hekimlerimiz ve aile sağlığı elemanları küstürülmemelidir. Sağlık Bakanlığının bu uygulamadan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz“ dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim