Niğde'de kapalı alanlarda sigara tüketiminin önlenmesi için başlatılan çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.2011 yılı içinde 17 bin 54 kapalı alanda denetim yapıldı.

 

Niğde'de kapalı alanlarda sigara tüketiminin önlenmesi için başlatılan çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. 2011 yılı içinde 17 bin 54 kapalı alanda denetim yapıldı. Kapalı alanlarda sigara tüketim yasağının yürürlüğe girdiği tarihten bu yana il genelinde yapılan denetimlerde toplam 79 bin lira para cezası uygulandı. 



Sağlık İl Müdür Vekili Ömer Önal, 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da tütün ve tütün ürünleriyle mücadele eğitim ve denetim çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Denetimlerin daha etkin olabilmesi için Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi bünyesinde 'Tütün ve Tütün Ürünleriyle Mücadele Birimi" kurulduğunu söyleyen Ömer Önal, denetimlerin 24 saat üzerinden yapıldığını, vatandaşların karşılaştığı yasayla ilgili ihlalleri ihbar etmesi için de Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 232 44 43 numaralı ihbar şikayet hattını kurarak hizmete sunduklarını bildirdi. 


Denetimlerin, il genelinde merkez, ilçeler, belde ve köylerde sürdürüldüğünü açıklayan Ömer Önal, 2011 yılı içinde 17 bin 54 
iş yeri, toplu taşıma araçları ve kamuya ait binaların denetlendiğini, bu yerlerden aksaklık tespit edilen 216 iş yerine tutanak tutulduğunu kaydetti. 



Denetimler sırasında, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana toplam 79 bin lira 
para cezası kesildiğini açıklayan Sağlık İl Müdür Vekili Ömer Önal, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 



"İl genelindeki çalışmalarımız 
kesintisiz bir şekilde devam edecek. Vatandaşlarımızdan ve iş yerisahiplerinden 4207 sayılı kanuna daha duyarlı olmalarını istemekteyiz. Bu kanunun amacı pasif içiciliği önlemek ve gelecek nesilleri tütünün zararlı etkisinden korumak. Dünya genelindeki ölümlerin yüzde 1'inin pasif içicilikten olması Sağlık Bakanlığı'nın bu konudaki hassasiyetinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Cezalar ödenir, ama sigara insan vücudunda kalıcı etkiler bırakır. Tüm Niğde'yi 'Dumansız Hava Sahası' çalışmalarında bizlere destek olmaya davet ediyorum." 

 


Editör: TE Bilişim