Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkili, daha verimli ve daha hızlı sunulabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu kapsamda bakanlık ile yapılan görüşmeler neticesinde mevcut 112 Acil Servis sayılarına 8 tane daha ekleyeceklerini dile getiren İlter, “ 5 tanesi kasabalarımızda, 3 tanesi de hastanelerimizde ve il merkezinde olmak üzere 8 tane daha 112 Acil İstasyonu eklersek,  toplamda 19 tane 112 Sağlık Hizmetleri İstasyonu olacak” dedi.

İlter, “Kasabalarda bulunan 112 Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız Alay, Çiftehan, Kemerhisar, Dikilitaş ve Elmalı’da konuşlanacak. Niğde Merkez Özbelde tarafında bir istasyon olacak. Ulukışla, Çamardı, Altunhisar İlçe Devlet Hastanelerinde, hastane bünyesinde ikinci bir istasyon şeklinde faaliyet gösterecek. Bunlarla birlikte hedefimiz en uzak noktaya en geç 20 dakika içerisinde 112 hekimimizi ulaştırabilmek. Mesela Hüyük beldesine bir 112 istasyonu açarak Dündarlı hattına kadar hastalarımıza ulaşım süresini kısalttık ancak bunu daha da kısaltmamız gerekiyor. Dikilitaş’ta açılacak bir 112 İstasyonu ile Dündarlı, İçmeli, Hacıbeyli, Çayırlı tarafına 10 dakika içerisinde ulaşabileceğiz. Elmalı 112 İstasyonu ile birlikte Çayırlı, Kavlaktepe, Orhanlı gibi köylerle birlikte Çamardı’na doğru, diğer tarafta ise Elmalı’dan Ovacık’a 10 dakika içerisinde ulaşabilmiş olacağız” dedi.

İlter, Alay Kasabası’nda açılacak 112 İstasyonu ile birlikte hem Gölcük 112 İstasyonu’na destek sağlanacağını hem de Bağlama, Tırhan, Alay, Kiledere, Ağcaşar ve arka yoldan da Kayırlıya en geç 15–20 dakika içerisinde ulaşılabileceğini söyledi.

Çiftehan’ın şehirlerarası yollardan bir tanesi olduğunu işaret eden İlter, “ Çiftehan yolu yoğun bir trafiğe sahip, burada da hem yamaçlarımızdaki köylerimize hem de trafik kazalarında vaktinde müdahale edebilmek için Ulukışla ilçe hastanesine destek olarak 112 istasyonu açmış olacağız. Ayrıca Kemerhisar kasabamızda daha önce Aile Hekimliğine geçiş aşamasında kullanamadığımız bir binamız vardı hem o binayı değerlendirmiş olacağız hem de Postallı, Gökbez, Halaç, Havuzlu gibi köylerin yanı sıra Seslikaya, Badak gibi havzalarımıza 10–15 dakika içerisinde hizmet verebilen bir sistem kurmuş olacağız. Bunun yanı sıra tabii ambulans sayımızı da artırmamız gerekiyor. Her 112 istasyonuna 2’şer tane ambulans temini için de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim