Hayat Hastanesi Uzman Doktoru Mehmet Boz’un gözetiminde sezaryenle doğum yapan şeker hastası kadın 4’üncü düşüğün ardından bebeğine kavuştu.
Derinkuyulu olan 31 yaşındaki Aysun Acısu şeker hastalığı nedeniyle 4 kere düşük doğum yaptı. Hayat Hastanesi Uzman Doktor Mehmet Boz’un gözetiminde sezaryanle doğum yapan şeker hastası kadın bebeğine kavuştu. 10 yıllık evli olan Acısu bebeğinin adını İsmail koydu.
Anne Aysun Acısu, “Sevinçliyim, doktorum Mehmet Bey’den Allah razı olsun çok yardımcı oldu. Birebir takip etti, 10 seneden sonra doktorumun sayesinde bebeğimi kucağıma alabildim” dedi.
          Hayat Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doktor Mehmet Boz, “Derinkuyu’dan gelen bu hastamızda gebelikte çıkan şeker hastalığı vardı. Hastamızın daha önceden 4 tane bebek kaybı olmuştu, hem anne karnında hem de normal doğumdan sonra bebek kaybı mevcuttu. Biz hastamızı çok yakın takip ettik. Doğumdan 10 gün öncesinde hastanemize yatırdık. 10 gün boyunca bebek hareketlerini takip ettik. Anne ile kan şekeri takip ediyorduk. Gebeliğin başından itibaren dahiliye doktoru ile beraber gözetimde tuttuk. Yaklaşık 12 – 13 günü varken sağlıklı bir bebek meydana getirdik. Hem anne, hem eşi çok mutlu ve biz de çok mutlu olduk. Çünkü 10 yıllık evli bu hastamızın bebeği yoktu. Annelik duygusunu tatmış oldular. Sezaryenle yapıldı doğumumuz, ileride bebekte ve annede problem yaşamayacak ve anne bundan sonra da bebek sahibi olabilir” dedi.

Editör: TE Bilişim