Niğde İlinden K.Maraş’a gönderilen acil müdahale gereken anne   adayı hastane bulunamadığı için 112 ile   K. Maraş’a gönderilmiş ve anne  orada  doğum yapmıştı. Erken doğum ile dünyaya gelen   çocuk bir hafta yaşadı ve vefat etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Sağlık  Bakanlığı Bütçe konuşmalarında da dile getirdiği konuda  çocuğun vefatı üzerine TBMM’de söz alarak bir konuşma yaptı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “Niğde İli sağlık hizmetlerinde de ciddi sorunlar yaşamaktadır. Kayseri ve Ankara'ya hasta sevki için hemşehrilerimiz sürekli bizleri arıyorlar. Branşlarına göre doktor ve sağlık hizmeti kalitesiyle ilgili sorunlar devam ediyor. Sayın Bakana Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde aktarmıştım, Niğde'de anne adayı rahatsızlanıyor, gece 22.30'da hastaneye götürüyorlar, yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmadığı için özel hastanedeki hasta için 112 aranıyor ve sevk edilecek hastane bulunamıyor. Daha sonra, gece saat 03.30'dan sonra Kahramanmaraş'ta bir hastaneye hasta sevk ediliyor. Dört saat uzaklıkta Kahramanmaraş'taki hastaneye yetiştirilen hasta doğum yapıyor. Ne yazık ki biraz evvel öğrendim, çocuk bir hafta sonra vefat etmiş. Bu durumda aile tabii, bayağı büyük üzüntü içinde. Hastanın oraya sevki de önemli bir sorun. Konya, Kayseri, Adana gibi illerin çevresinde yer alan Niğde'nin bir hastayı Maraş'a sevk edecek durumda olması sağlıktaki durumumuzun bir göstergesidir.”



 
 
Editör: TE Bilişim