Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar,  Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yaz Dönemi Kursları ile devam ettiğini söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdür Halil İbrahim Yaşar konu ile ilgili açıklamasında; 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında MEB örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında ilimiz genelinde bulunan okul ve kurumlarımızda 1. ve 2. Dönem olarak 107 kurs merkezinde 1230 adet kurs açılmış olup bu kurslara 5848 kız, 4367 erkek olmak üzere toplam 10215 öğrencimiz katılmıştır. Açılan kurslarda 615 öğretmen görevlendirilmiştir.

İlimiz genelinde ortaokullarda matematik, fen ve teknoloji, Türkçe, İngilizce ve sosyal bilgiler kursları ilk 5 sırayı almıştır. Liselerde ise ilk beş sırayı matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, fizik, biyoloji ve kimya dersleri almıştır.

Merkeze bağlı 2 ortaokulumuzda öğrenci ve velilerimizin isteği üzerine yaz döneminde 24 adet kurs açılmış olup, 8 öğretmenin görev aldığı bu kurslara, 77 kız ve 41 erkek olmak üzere toplam 118 öğrenci devam etmektedir.

Yaz dönemi kursları kapsamında 4 kurs merkezi lisemizde, 24 öğretmenimizin görev aldığı 60 kurs açılmış olup, bu kurslarımızda 181 kız ve 117 erkek olmak üzere 298 öğrencimiz eğitim almaya devam etmektedir.

Ayrıca ortaöğretim kurumlarından mezun olup her hangi bir yüksek öğrenim programına yerleşemeyen öğrencilerimiz için de veli veya öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda Halk Eğitim Merkezlerinde yetiştirme ve destekleme kursları açılacaktır.

İlimizde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerimizin derslerinde daha başarılı olduğu görülmüştür. Bu doğrultuda açılan destekleme ve yetiştirme kursları sonucunda %10’a yakın başarı artışı olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca destekleme kursları öğrencilerimizin sınav heyecanını yenmelerini sağlayarak sınav bilincini diri tutmuş, motivasyonlarını artırmıştır.

Bu özverili çalışmalara ev sahipliği yapan kurs merkezi idarecilerimize, dönem boyunca fedakarlık göstererek özverili bir şekilde kurslarımızı veren öğretmenlerimize, en önemlisi de ilgilerinden dolayı öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum…"dedi. 


Editör: TE Bilişim