Basında ve yaygın medya ağında da çevrecilerin haklı tepkilerine yer verilmez oldu.Ne HES lerle ilgili protestolar, ne de Mersin Akkuyu,Sinop Nüklüeer santralleri yapımına karşı duran platformların haberleri "gündem bolluğu" içerisinde ya kendine yer bulamıyor ya da tahammüden bu tür haberler yayınlatılmıyor.
           Oysa dünya hızla nükleer enerjiden vaz geçerek yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırmlar yapmaya devam ediyor.Bunun en iyi ispatı Yenilenebilir Enerji Ağı Raporunu incelemek.Yenilenebilir enerjilerin 2010'daki durumuna ilişkin Yenilenebilir Enerji Ağı Raporu'na (REN 21'e) göre yenilenebilir enerjiler 2010 yılında dünyada enerji tüketiminin yüzde 16'sını karşılayarak, nükleer santrallerin sağladığı enerjinin beş katına ulaştı.
          AB rüzgâr, güneş enerjisi, fotovoltaik ve ısıl güneş enerjisi ile ısı pompaları için 2010 yılına yönelik belirlediği tüm hedeflerin üzerine çıkarken Türkiye yenilenebilir enerjiler konusundaki potansiyelinin yüzde 1'inden azını kullanıyor.
         Rapora göre şu anda yenilenebilir enerji politikası hedefine sahip olan ülkelerin yarısından fazlasını ve yenilenebilir destek politikaları benimsemiş ülkelerin yarısını oluşturan gelişmekte olan ülkeler yenilenebilir enerjinin yükselişinde önemli bir rol oynamaktadır.
        Özellikle Fukuşima felaketinden sonra tüm dünya nükleer enerjiden vazgeçiyor. Türkiye ise kamuoyuna rağmen, elde edecekleri rantın peşinde güvensiz, pahalı bir maceraya sürekleniyor. Ancak Almanya ve İtalya'da olduğu gibi Türkiye'de de halk nükleer istemiyor ve yıllardır sürdürdüğü nükleer karşıtı mücadeleye devam ediyor.
         Unutulmaması gereken şiarımız şu olmalıdır "Kâr azami kar" değil örgütlü yaşam kazanacak!Kazanma iradesi ve mücadele azmi biz emekçilerde var oldukça biz kazanacağız.
         REN 21'e göre Nükleer Enerjiden vazgeçen ülkeler:
• Japonya 14 yeni reaktörün inşaatını iptal etti.
• İsviçre 3 yeni nükleer reaktör planını iptal etti ve 2034 yılına kadar nükleer santrallerini kapatacağını açıkladı.
• Almanya hükümeti 7 santrali kapattı 2022 yılı sonuna kadar nükleer enerjiden tümüyle vazgeçilmesi konusunda karar alındı.
• Çin hükümeti nükleer santral planlarını askıya aldı.
• İtalya'da nükleer santral kurulması konusu referanduma taşındı ve halkın yüzde 95'e yakını nükleere hayır dedi.
• Avrupa'da nükleer santrallere dayanıklılık testi uygulanıyor.
• Kuveyt Başbakan yardımcısı Dr. Mohammad Al-Sabah elektrik üretmek amacıyla nükleer güce ve nükleer teknolojiye sahip olma isteklerinden vazgeçtiklerini açıkladı.
• Nükleer imparatoru Fransa'nın Enerji Bakanı Eric Besson ilk kez nükleer enerjiyi tamamen devreden çıkartmayı gündeme getirdi.