Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde pandemi kurallarına uygun olarak “Üniversite Ödül Yönergesine Göre 2020 Yılı İçin Verilen Ödüller Kapsamında Hazırlanan Ödül Töreni” gerçekleştirildi. 

Niğde Ömerhalisdemir Üniversitesi  Ödül Yönergesi Kapsamında 2020 yılı için, Üniversitemizde görev yapmakta olan akademik personelin akademik ve idari performansını; idari personelin hizmet performansını; eğitim dönemi faaliyetlerini, kurum dışındaki gerçek ve tüzel kişilerin üniversiteye hizmet ve katkılarının değerlendirilmesi, üstün başarılarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile Prof. Dr. Yağmur Şener, fakülte dekanları, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, MHP İl Başkanı Cumali İnce, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, davetliler ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi  Türk Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar yaptı. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarına “Üniversitemizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Oktay Yazgan olmak üzere aramızdan ayrılan personelimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadeleriyle başladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  30 yıl gibi kısa bir sürede hızlı ve sağlıklı bir şekilde gelişerek ve kurumsallaşarak, bilimsel ve teknolojik alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla ülkemizin kalkınmasına önemli katkı yapar hale geldiğini ifade eden Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasının devamında, Üniversitelerin eğitim ve öğretim faaliyeti, araştırma ve geliştirme faaliyeti ve toplumsal katkı faaliyeti gibi üç temel fonksiyonu olduğunu belirterek bu konular ile ilgili Üniversitemizde yaşanan gelişmeler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

“Üniversitelerimiz ülkemizin iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlama vizyonuyla hareket etmeli, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı fonksiyonlarını bütüncül bir anlayışla hayata geçirmeye çalışmalıdır” diyen Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, marka bir üniversite olmanın yolunun temel fonksiyonlara bütüncül ve yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşmaktan, yükseköğretimdeki temel eğilimlerde yaşanan değişimler ile kırılmaları yakından izlemekten ve değişimi yönetmekten geçtiğini sözlerine ekledi.

Gerçekçi bir stratejik plana sahip olunması ve bunun sahada uygulamasının hayati öneme sahip olduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, kurumsallaşmanın önemine de değindiği konuşmasını “Üniversitemizin her anlamda gelişimine yönelik gayretlerinden, çabalarından ve katkılarından dolayı burada olan veya olmayan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diyerek noktaladı.

8 Akademisyenimize “Bilim/Sanat İnsanı Ödülü” Verildi

Yoğun katılım ile gerçekleşen törende, 8 akademisyen, öğretim elemanlarının Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kapsamında taranan dergilerde yayımlanan makaleleri, dergilerin nitelikleri ve makalelere yapılan atıflar ile tamamlanmış araştırma projeleri dikkate alınarak hesaplanan puana göre verilen “Bilim/Sanat İnsanı Ödülü”nün sahibi oldu.

Genç ve Başarılı Akademisyenlerimiz ile Sanatkâr Akademisyenlerimize “Genç Bilim /Sanat İnsanı Ödülü” Takdim Edildi

Törende ayrıca, 4 akademisyen çalışmaları ile bilime veya sanata gelecekte evrensel düzeyde katkıda bulunabilecek potansiyele sahip olan, ödül başvurusunun yapılacağı son gün 35 yaşını doldurmamış öğretim elemanlarının Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kapsamında taranan dergilerde yayımlanan makaleleri, dergilerin nitelikleri ve makalelere yapılan atıflar ile tamamlanmış araştırma projeleri dikkate alınarak hesaplanan puana göre verilen “Genç Bilim / Sanat İnsanı Ödülü”nü kazandı.

Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı

“Öncelikli Alana Katkı Ödülü” 3 Akademisyenimizin Oldu

3 akademisyen, Üniversite’nin Stratejik Planında belirlenen öncelikli alanlarla doğrudan ilişkili çalışmalarıyla bilime evrensel düzeyde katkıda bulunabilme veya sektöre veya bölgesel kalkınmaya önemli düzeyde katkı sağlama potansiyeline sahip olan öğretim elemanlarının Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Exp., SSCI ve AHCI kapsamında taranan dergilerde yayımlanan son takvim yılı içinde yayımlanan makaleleri, dergilerin nitelikleri ve makalelere yapılan atıflar ile tamamlanmış araştırma projeleri dikkate alınarak hesaplanan puana göre verilen “Öncelikli Alana Katkı Ödülü”ne layık görüldü.

23 Akademisyenimize “Makale Performans Ödülü”

23 akademisyenimiz öğretim elemanlarının son takvim yılı içinde SCI, SCI-Exp., SSCI ve AHCI kapsamında taranan dergilerde yayımlanan makaleleri ve makalelerin yayımlandığı dergilerin nitelikleri ile makalelere yapılan atıflar dikkate alınarak hesaplanan puana göre verilen “Makale Performans Ödülü”nün sahibi oldu.

4 Akademisyene “Proje Performans Ödülü” Verildi

4 akademisyen son takvim yılı içinde Üniversite dışından desteklenerek tamamlanan araştırma projelerinin en az birinde yürütücülük yapmak şartıyla yine son takvim yılı içinde tamamlanmış araştırma projesi yürütücülüğü, koordinatörlüğü, baş araştırmacılığı, ülke liderliği, araştırmacı vb. dikkate alınarak hesaplanan puana göre verilen “Proje Performans Ödülü”nü kazandı.

“Patent Ödülü” Sahibini Buldu

1 akademisyen ise Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanmış, yayımlanmış ve incelemeli olarak tescil edilmiş olmak koşuluyla, patenti, faydalı modeli ve endüstriyel tasarımları olan öğretim elemanlarına verilen “Patent Ödülü”nün sahibi oldu.

Ödüller Niğde Protokolü Tarafından Verildi

Akademisyenlerin ödüllerini Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile Prof. Dr. Yağmur Şener, fakülte dekanlarımız, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri  ile AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, MHP İl Başkanı Cumali İnce ve Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu’nun elinden aldılar.

Programda ayrıca, 2020 yılı içerisinde, Profesör, Doçent ve ilk defa Doktor Öğretim Üyeliği kadrosuna atanan akademisyenler için “Akademik Yükselme ve Şal Takma Töreni” de gerçekleştirildi. Borlu hemşerimiz Okyay Uçan’da profesör oldu. Bununla birlikte görevli olduğu birimlerde olağanüstü çalışmaları ile kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, sunulan hizmetlerin kalitesinin ve etkinliğinin yükseltilmesinde sağladıkları katkılardan dolayı bazı idari personel  de ödüllendirildi. Bu kapsamda “Birim Başarı Ödülü” ve “Bireysel Başarı Ödülü” de sahiplerini buldu.

Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim