Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi son bir kaç yıldır eğitim, bilim, devlet terbiyesi almış,  yöneticilerinin faaliyetleri yerine çok farklı konularda yerel ve ulusal medyada gündeme geliyor. 

Bugün ulusal medya da ve sosyal medya'da  yine çok konuşulacak bir haber yer aldı. 

Oda.tv'nin haberi aynen aşağıda: 

Üniversiteyi karıştıran iddia: Kadro karşılığı seks... Hedefteki rektör özel kalem müdürü Odatv'ye konuştu

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nde Özel Kalem Müdürü Cemal Saygın’ın kadro vaadinde bulunarak cinsel istismar ve şantajda bulunduğu öne sürüldü. Odatv’ye konuşan Saygın, iddiaları yalanladı. Ayrıca Cemal Saygın’ın TÜGVA aracılığı ile usulsüz şekilde Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirildiği de haberlere konu oldu.

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nde temizlik işçisi olarak işe başlayan ve 4 yılda, önce öğretim görevlisi, ardından Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilen Cemal Saygın hakkında cinsel istismar iddiası ortaya çıktı.

Bir üniversite çalışanı, Cemal Saygın’ın, kendisine kadro vaadinde bulunup, fotoğrafları ile şantaj yaptığını öne sürdü. Ayrıca Cemal Saygın’a ait olduğu belirtilen bir numaradan gelen mesajları da ifşa etti.

Cemal Saygın’ın attığı öne sürülen mesajlar şu şekilde:

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

ODATV’YE KONUŞTU

İddiaların odağındaki Cemal Saygın Odatv’ye konuştu. İddiaları yalanlayan Saygın, “video montajla yapılabilir, hukuki yollara başvurdum ve konuşmak istemiyorum” dedi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İSMİ TÜGVA’DAN ÇIKTI

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne memur olarak alınan 54 kişiye halk eğitim üzerinden TÜGVA kanalıyla sertifikalar aldırılıp iş ilanı çıkarttırıldığını öne sürdü. Adem, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu sertifikalara uygun ilana çıkıyor sonra da ilana uygun belirlenen kişiler üniversiteye memur olarak alınıyor, yani TÜGVA’lı 54 kişi üniversite de memur olarak görev başı yapıyorlar” dedi.

CHP’li Erhan Adem, 19 Aralık’ta yaptığı basın toplantısında ayrıca Cemal Saygın’ın da bu şekilde işe girdiğini öne sürmüş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şu an Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde özel kalem müdürü olarak görev yapan Abdurrahim Cemal Saygın, 2018’de temizlik işçisi olarak göreve başlıyor. 2020’de üniversitede derse girerek öğretim görevlisi yapılıyor. Yine aynı uygulama. 2022’de özel kalem müdürü olarak atanıyor. Torpil ve hülle düzeni burada da işletiliyor. Üniversiteye hoca olmanın bir saygınlığı kalmıyor. Siyaset kanalı devreye giriyor bu durum üniversitedeki hocalar arasında infial yaratıyor.”

Odatv.com

Editör: TE Bilişim