HSK'nın adli yargı hâkim ve Cumhuriyet Savcısı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının, 20 Mayıs 2024'te yapılan kura sonuçlarına göre yeni atamaya ilişkin kararname Resmî Gazete'de yayımlandı. Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) atama kararları Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, bin 44 yeni hâkim ve savcı atandı.

Demokrasi mücadelesinin 8. Yıldönümünde Niğde yine tek yürek Demokrasi mücadelesinin 8. Yıldönümünde Niğde yine tek yürek

NİĞDE’YE YENİ HAKİM VE SAVCILAR ATANDI

Kararnameye göre Niğde Merkez hakimliklerine Emre Alagöz, Tayyibe Demir, Merve Göksu ve Burak Kıran olmak üzere 4 hâkim ataması yapıldı. Çiftlik İlçesi Cumhuriyet Savcılığına Mehmet Tevfik ve Dicle Güngör atanırken Çiftlik İlçesi Hakimliğine ise Kübra Küçük atandı. Çamardı ilçesine ise Cumhuriyet Savcılığına Samet Furkan, hakimliğe ise Mertcan Öztürk atandı. Kararname ile Ulukışla hakimliğine Mehmet Akif Süngü, Bor ilçe hakimliğine ise Gamze Dağdeviren atandı. 

BİN 44 YENİ HAKİM VE SACI ATANDI

HSK’nin adli yargı hâkim ve Cumhuriyet Savcısı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının, 20 Mayıs 2024 tarihinde yapılan kura sonuçlarına göre yeni atamaya ilişkin kararname Resmî Gazete'de yayımlandı. Buna göre; 973’ü adli yargı hâkimi ve cumhuriyet savcısı, 71’i idari yargı hâkimi olmak üzere toplam bin 44 yeni hâkim ve savcı atandı.

Editör: Selim GÖKEL