Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

2016 Yılında Ankara – Sivas hızlı tren hattı nedeniyle Ankara’dan doğuya ve güneydoğuya gidin Çukurova Ekspres treni seferleri kaldırılmıştı. Niğdeli vatandaşlar Ankara – Sivas hızlı tren hattındaki çalışmaların tamamlanması ve hizmete açılmasının ardından Çukurova Ekspres tren seferlerinin yeniden başlamasını istiyorlar. 
Ankara – Adana arasında çalışan Çukurova Ekspresi seferlerin halen başlatılmadığını belirten vatandaşlar, Niğde’den Ankara’ya trenle gitmek istediklerinde Kayseri ya da Karaman’dan aktarmalı olarak gitmek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. 
Çukurova Ekspres seferlerinin yeniden başlaması gerektiğini belirten vatandaşlar, Çukurova Ekspres seferlerinin çalıştığı yıllarda gece saat 23.30 civarı Niğde’den hareket ile sabah 08.00 sıralarında Ankara’ya ulaşıyor, aynı gün akşam Akra’dan hareket ile sabah saat 5-6 sıralarında Niğde’de oluyorduk. Ankara’da işimiz olduğunda günlük işlerimizi halledip dönebiliyorduk. Bu nedenle Çukurova Ekspresinin tekrar sefere başlamasının Niğde’miz için iyi olacağını düşüyoruz. Bu konuda yetkililerden gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz dediler.