Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, esnafa, 2 Ekim'de üniversiteye gelecek öğrencilere, her konuda yardımcı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Yeşil, oda binasında yaptığı açıklamada, yeni eğitim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

"ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÜNİVERSİTE CAMİAMIZA KATKIDA BULUNMAMIZ GEREKİR"

Özellikle ev kiralarında Niğde halkı ve esnafı olarak uygun fiyatlara kiralanması noktasında yardımcı olmaları gerektiğini anlatan Yeşil, şöyle dedi: "Ayrıca 'mutlu öğrenci, güvenli gelecek, öğrenciyi müşteri olarak görmemek' anlayışıyla öğrencilerimize ve üniversite camiamıza katkıda bulunmamız gerekmektedir. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizin eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum."

ÜNİVERSİTE İLİMİZ İÇİN BİR BACASIZ FABRİKADIR

2 Ekim itibariyle Ömer Halisdemir Üniversitemiz 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlıyor. Üniversitemizin 2 Ekim’de açılmasıyla öğrencilerimiz Niğde’ye gelmeye başlayacak. Biz esnaflar olarak öğrencilerimizi bir müşteri gibi görmemeliyiz. İlimize eğitim öğretim için gelecek çocuklarımız bir müşteri değil onlarda bizim birer evlatlarımızdır, çocuklarımızdır. Ama Üniversite ilimiz için bir bacasız fabrikadır. Üniversite öğrencilerimizin ilimize gelmesiyle Niğde ekonomisinde bir canlanma ve hareketlenme olacaktır. Niğde'miz için, esnafımız için, öğrencimiz bizim olmazsa olmazımız. Bu noktada da bizler çeşitlerimizle, fiyatlarımızla, kalitemizle, hizmetimizle Niğde olarak hazırız. Niğde’ye bütün il dışından gelen ve Niğdeli olan bütün öğrencilerimiz bizim kendi evlatlarımız. Ayrıca burada başta Profesör Doktor Hasan Uslu rektörümüz olmak üzere üniversite camiasına, kamuoyunu yönetimine teşekkür ediyorum. Niğde'de yüzde 100 doluluk kapasitene ulaşan bir üniversitemiz var. Artı başarı, kariyer çıtası her geçen gün yükselen bir üniversitemiz var, üniversitemiz için çırpınan Niğdeli bir rektörümüz var” dedi.

'IBAN’a at' dönemi bitiyor 'IBAN’a at' dönemi bitiyor

NİĞDE ARTIK KABUĞUNU KIRMAYA BAŞLADI

Niğde’nin kabuğunu çatlattığını ve yakın bir zamanda kabuğunu kıracağını belirten NESOB Başkanı Yeşil; “ şu bir gerçek artık Niğde kabuğunu çatlattı, kırmak üzere. Niğde’nin kabuğunu kırması için herkesin elinden geleni yapması gerekir. Niğde için, Niğde esnafı için, Niğde halkı için, vatandaşı için, ben esnafım deyip de esnafa veya halka sıkıntı olarak, eziyet ederek değil. Gerçekten özünde, esnafın ve vatandaşın yanında yer alarak alınması gerekiyor. Niğdelilerin bir beklentisi var, Bütün siyasiler, STK'lar, Niğde için ne yapabiliriz? Ne edebiliriz? Noktasında bir olma ve ortak bir noktada birleşmemiz gerekiyor. 51 olmayı öğrenmemiz gerekiyor ve liyakat sahibi kim olursa olsun, nerede olursa olsun, hangi görevde olursa olsun liyakat sahibi insanları göreve getirmemiz gerekiyor. Gelmesi için bütün hepimiz destek vermemiz gerekiyor. Yani bu memleket bizim. Başka Niğde yok” diye konuştu.

Editör: Selim GÖKEL