Niğde’de Belediyesi’nin düzenlediği “1. Kitap Fuarı” yoğun ilgi görüyor. 45 standda 80 yayınevinin kitaplarının sergilendiği fuarda ünlü yazarlar da imza günleri düzenliyor.



5 Haziran'da sona erecek olan Kitap Fuarı kapsamında 41 yazarla buluşacak olan Niğdeliler, araştırmacı-tarihçi yazar Mustafa Armağan’ın düzenlediği imza günü için fuarın açıldığı Kent Meydanı'na akın etti.

Niğde Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce bu yıl ilk kez açılan Kitap Fuarı, Niğdeli kitapseverler tarafından beklenenin üzerinde ilgi görüyor. 27 Mayıs'ta başlayan ve 5 Haziran'a kadar devam edecek olan Kitap Fuarı'nda on binlerce eser okurlarla buluşuyor. Kitap Fuarı kapsamında ünlü yazarlar da Niğdeli okurlarıyla buluşuyor. 1 Haziran'da düzenlediği imza günü kapsamında 4 hazirana kadar Niğde’de kalacak olan araştırmacı –tarihçi yazar Mustafa Armağan, Niğdeli kitapseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Niğdeli okurlarının ilgisinden memnun kaldığını söyleyen yazar Mustafa Armağan, Niğde’de açılan kitap fuarının bu kadar hareketli olacağını tahmin edemediğini vurguladı. İmza günü için gelenlerin sadece kitap imzalatmadığını çeşitli sorular yönelttiği, fotoğraf çektirdiğini, kendisiyle sohbet ettiğini ifade eden Mustafa Armağan, son olarak 2010 yılında geldiği Niğde’nin pozitif yönde çok önemli değişime uğradığını görmekten mutluluk duyduğunu anlattı.

Daha çok tarih konusunda kitaplar çıkardığını anımsatan Mustafa Armağan, ‘şeytanın kültürel tarihi’ konusunda bir kitap çıkarmak için çalışma başlattığını da açıkladı. Mustafa Armağan, Kitap Fuarının daha geniş kapsamda önümüzdeki yıllarda da açılması gerektiğini belirterek, Niğde’ye her zaman gelmek istediğini de sözlerine ekledi.

Bu arada Niğde Belediyesi’nin düzenlediği ve ziyaretçilerin her gün 10.00-20.00 saatleri arasında gezebildiği fuar 5 Haziran Salı günü sona erecek. Fuar sona erdiğinde 41 yazar da, Niğdeli okurlarıyla buluşmasını tamamlamış olacak. Bugüne kadar, aralarında Mustafa Armağan, Ali Akın, Havvanur Kepir, Savaş Ünlü, Özkan Öztaş, Ayşe Paslanmaz gibi yazarların imza günü düzenlediği Kitap Fuarında, kalan günlerde şu yazarlarımız da imza günü düzenleyecek:

Ali Ertelen: 3 Haziran,
Serkan Şengül: 30 Mayıs- 5 Haziran
Murat Kömür: 31 Mayıs 4 Haziran
Oğulcan Özbüyükkaya: 3-5 Haziran
Hasan Kocabay, Özlem Tanrıkulu, Yusuf Yeşilkaya, İlhan Bahar, Kürşat Berkkan, Mert Aslan: 4-5 Haziran
Sinan Yağmur, Oktay Tiryakioğlu, Bilal Sami Gökdemir, Ahmet Şafak, Ferit Delen, Cemur Timur: 4 Haziran
Cihat Kök: 3-5 Haziran
Hanifi Avcı, Erdal Demirkıran, Cansu Tıraşoğlu, Tolğa Akpınar, Suat Turgut, İbrahum Çoban, Asena Gülsüm Güneş, İdris Altuner, Aynil Beylik Değişmez, Ufuk Cengiz: 5 Haziran.
 

 
Editör: TE Bilişim