İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Niğde’nin de aralarında bulunduğu 32 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “Kahramanlar-34” Operasyonlarında 304 şahıs yakalandığını duyurdu. Yakalanan 304 şahsın 2’si Niğde’de gözaltına alındı.

2’Sİ NİĞDE’DE YAKALANDI

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Aziz Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı Koordinesinde; ‘’32 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘KAHRAMANLAR-34’ operasyonları kapsamında, Adana’da DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı olan 12 şahıs yakalandı. Adıyaman’da 1, Afyon’da 1, Ağrı’da 1, Ankara’da 39, Antalya’da 1, Balıkesir’de 4, Batman’da 1, Bursa’da 9, Çorum’da 11, Denizli’de 2, Düzce’de 2, Elâzığ’da 1, Gaziantep’te 8, Hatay’da 16, İstanbul’da 86, İzmir’de 20, Kayseri’de 4, Kırıkkale’de 1, Kırşehir’de 3, Kilis’te 2, Kocaeli’de 3, Konya’da 14, Mardin’de 1, Niğde’de 2, Sakarya’da 12, Samsun’da 9, Sivas’ta 6, Şanlıurfa’da 10, Tekirdağ’da 19, Trabzon’da 2 ve Yalova’da 1 şahıs olmak üzere toplam 3️0️4️ şahıs yakalandı.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilince kadar kararlılıkla devam edecek.”

NİĞDE’DE DE KAN DÖKMÜŞLERDİ

Trafiği tehlikeye atan 2 ayrı sürücüye para cezası kesildi Trafiği tehlikeye atan 2 ayrı sürücüye para cezası kesildi

DEAŞ Üyeleri 2014 yılında Niğde’nin Ulukışla ilçesinde kan dökmüşlerdi. Niğde'de bir astsubay ve bir polisin şehit olması, bir vatandaşın yaşamını yitirmesi, 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıya ilişkin davanın sonunda ise DAEŞ mensubu 4 sanığa toplam 10 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 454 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.  DEAŞ’e yönelik operasyonlar ise o günden bu yana titizlikle devam ettiriliyor.

Editör: Selim GÖKEL