Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor

Köy ve yaylaların sakinleri yazın gelmesiyle birlikte yaylalara çıktı. Yaylalarda hayvansal gıda üretimine başlandı. Başta peynir olmak üzere tereyağı, yoğurt gibi birçok ürünü tamamen doğal imkanlarla yapan üreticiler, gelen siparişlere yetişemiyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan ürünler, büyük emekler sonucu hazırlanıyor. 
TAMAMEN DOĞAL VE ORGANİK
Yaptıkları peynirin rağbet gördüğünü dile getiren üreticiler, yaptığımız peynirleri yiyoruz, satıyoruz isteyene veriyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğal olduğu için çok rağbet görüyor, gurbette yaşayan ve bu peynirin tadını bilen hemşerilerimiz bizden peynir istiyorlar, bizde gönderiyoruz” dediler. 
BÜYÜK EMEK GEREKTİRİYOR
Büyük emeğin ürünü olan peynirin yapım aşamalarını anlatan üretici kadınlar ise, “Yaylaya göçtük. Koyun ve inek sağıyoruz. Peynir, yağ, tereyağı, kaymak yapıyoruz. Yaptığımız peynirlere leğene seriyoruz, elleme dediğimiz yöntemle yüzünün kaymağını toplayıp tereyağı yapıyoruz. Sütü ısıtıyoruz, maya atıyoruz ve tutturuyoruz ve pişiriyoruz. Piştikten sonra peynirlerimizi soğutuyoruz. Daha sonra elleme dediğimiz işlemin ardından torbalıyoruz ve içinde hiç su kalmayana kadar peynire denge veriyoruz. Daha sonra peynirimizi bidon ve küplere basarak satışa hazır hale getiriyoruz” ifadelerini kullandılar.(