Niğde’de inşaat ustaları şubat ayında olmamıza rağmen mesailerini sürdürüyor.

Niğde’de yapımı devam eden bir inşaatta çalışan kalıp ustası, karlı ve çok soğuk havalarda çalışamadıklarını, güneşi gördükçe işe devam ettiklerini söyledi. 
Geçmiş yıllarda kış şartları nedeniyle inşaat işlerinde durmaların olduğunu ancak son yıllardaki iklim değişikliği nedeniyle kış döneminde de işlerin devam ettiğini belirten kalıp ustası, “2023 yılını genel olarak çalışarak geçirdik. 2024 yılı ocak ayında sadece 10 gün ara verdik. Şubat aylı ile birlikte kar ve yağmur olmayınca kalıpçılar ve demirci ustaları olarak çalışma mesaimiz devam ediyor. 

19 Mayıs kutlanacak 19 Mayıs kutlanacak

Geçmiş yıllara göre inşaat sayısı az ama çalışacak usta bulmakta bizde zorlanıyoruz. Çünkü birçok ustamız deprem bölgesinde çalışıyor. Bir kısmı da yurtdışına gittiği için inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı var. Birçok müteahhit ise eleman ve ekip bulamadığı için inşaata başlayamadı. 
Yeni yıl ile birlikte kalıp ustalarının günlük yevmiyeleri 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Şükür kazancımız iyi durumda. Kış günü hali ile ister istemez soğuk ama iş çok onun için çalışıyoruz” diye konuştu. 

Editör: Selim GÖKEL