Ankara merkezli aralarında Niğde’nin de bulunduğu 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen DAEŞ operasyonlarında 6 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edilirken, 4 şüpheli ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Niğde’de yakalanan şüpheli sayısının bir kişi olduğu öğrenildi.

4 İL ARASINDA NİĞDE DE VAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında Niğde’nin de yer aldığı 4 ayrı ile geçmiş tarihlerde yapılan operasyonlardan ele geçirilen materyallerin incelenmesi sonucu DEAŞ terör örgütünün propagandasını yapmak ve örgüte üye kazandırmak için çekilen videolarda örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri anlaşılan kişilere yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi.

NİĞDE’DE 1 KİŞİ YAKALANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda; Ankara'da 3, Niğde'de 1, Ordu'da 1, Kırıkkale'de 1 olmak üzere toplam 6 DEAŞ terör örgütü üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller içerisinde çok sayıda örgütsel doküman, örgüt mensupları tarafından çatışma bölgelerinde çekilmiş çok sayıda video ve resimler, örgüt yöneticileri tarafından örgüt üyelerine verilen talimatlar ele geçirildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI, 2’Sİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Niğde’de Kaçak içki operasyonu Niğde’de Kaçak içki operasyonu

Yapılan inceleme ve soruşturmanın ardından 1’i Niğde’de olmak üzere mahkemeye çıkarılan toplam 6 şüphelinin2'si sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilirken, 4 kişi ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Selim GÖKEL