Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de yaz kuran kursları koronavirüs tedbirleri doğrultusunda başladı. Öğrenciler, Kur'an eğitimi için camilere ve Kur'an Kurslarına akın etti. Yaz Kur’an kurslarının, çocuklara karşı sorumlulukların yerine getirilme noktasında sunulmuş büyük bir fırsat.

Yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla çocukların Türkiye’nin her köşesinde camileri şenlendireceklerini ifade eden Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile tanışacak, onu okumayı öğrenecekler. Körpe dimağlarını hakikat membaı Kur’an-ı Kerim ile besleyecekler ve tertemiz fıtratlarını ilelebet Kur’an’la koruyacaklardır. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki çocuklarımız, yüce Rabbimizin bizlere ihsan ettiği en sevimli nimet ve en değerli emanettir.” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin “Hiçbir anne-baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.” hadis-i şerifini hatırlatarak şöyle konuştu: 

“Bu ilahî ikram karşısında ebeveynlere düşen, çocuklarını bir sarraf hassasiyetiyle geleceğe hazırlamaktır. Onları, insanlar için bir öğüt, hidayet, şifa ve rahmet olan Kur’an’la buluşturmak, peygamberimizle tanıştırmak ve medeniyet değerlerimizle kuşandırmaktır. Hem dünya hem de ahiret huzurunu temin edecek bir zenginlik olan İslam ahlakıyla donatmaktır. Bu, aynı zamanda anne-babaların çocuklarına verebilecekleri en güzel hediye ve bırakabilecekleri en büyük mirastır. İşte, bugün açılışını yaptığımız yaz Kur’an kursları, çocuklarımıza karşı söz konusu sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında bizlere sunulmuş büyük bir fırsattır. Yaz Kur’an kursları, doğru dini bilginin doğru bir yöntemle çocuklarımıza aktarıldığı ve ülkemizin en ücra köylerinden en büyük şehirlerine kadar her çocuğun kolaylıkla ulaşabildiği kıymetli bir imkândır. Zira ülkemizin her köşesinde yer alan doğal birer mektep olarak, bu imkâna en güzel mekân olan camilerimizin kapıları, çocuklarımız için ardına kadar açıktır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler, üzerimize düşen sorumluluğun ve omuzlarımızdaki yükün farkındayız.”

Yaz Kur’an kursları 20 Ağustos’ta sona erecek.

Editör: TE Bilişim