BAYRAM MESAJLARI...

Kavaklıoğlu: “Kurban ibadettir; paylaşmak ise kardeşliğimizin ifadesi”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Kurban Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı. Milleti birbirine yaklaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kavaklıoğlu, tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Milletvekili Kavaklıoğlu mesajında şunları iletti: “Bizim gelenek ve kültürümüz zorda kalanlara destek olmayı, öksüz ve yetimlere sahip çıkmayı, yaşlılarımızı sevindirmeyi mazlum ve yoksulu korumayı, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Tarihimizde bayramlarımız hep bir arada ve birlik içinde kutlandı. Bu bayramı da yine birlik ve dirlik içinde kutlamayı diliyorum”.

Birlik ve beraberliği ihmal etmeyelim

Bayramların; kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu hatırlatan Kavaklıoğlu; yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağının sağlamlaşıp, kenetlendiğini vurguladı.

Tüm vatandaşların mübarek Kurban bayramını kutlayan Kavaklıoğlu, bayramın manasının yakınlaşmak, dayanışma içinde olmak olduğunu kaydetti. Bu bayramda milletçe birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğine işaret eden Kavaklıoğlu, bayramlar vesilesiyle önceki yıllar gibi bu yıl da binlerce vatandaşın memleketlerine gitmek üzere yola çıkacaklarını da anımsattı ve bayram sevincinin acıya boğulmaması için de vatandaşları uyardı.

Kavaklıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Kurban ibadettir; paylaşmak ise kardeşliğimizin ifadesidir. Sevinçlerimizi, yakınlaşmayı ve birliğimizi bayram sonrasına da taşıyalım; kardeşlik ve dostluk duygularımızı bütün bir yıla yayalım. Bu düşüncelerle Allah, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı daim kılsın diyor, tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Şehit ve gazilerimizi de rahmetle, şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bayramın milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini Allah'tan diliyor; sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum”.

 





*****

Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun ve  Parti Yönetimi adına Kurban Bayramı kutlama mesajı yayınladı


Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun mesajında; Bayramlar sevincin ve mutluluğun paylaşıldığı, günlük hayatın getirdiği her türlü üzüntü ve dargınlığın unutulması, küskünlüklerin terk edilmesi ve sevgiyle kucaklanılması gereken müstesna günlerdir. Sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması ve her günün bayram gibi yaşanabilmesi için gayret sarf etmeliyiz. Kurban Bayramının ülkemiz ve milletimiz için önemini anlamanın yanı sıra dünya çapında savaş, açlık, yoksulluk ve zulüm altında olan insanların sıkıntılarını paylaşmak, onları da hatırlamak büyük önem arz etmektedir. Dualarımızda ve Kurban Bayramı sevincimizde tüm insanlarla birlikte İslam Alemi’ni de unutmamak gerekir” dedi.



İlçe Başkanı Yavuz Ergun; Bor halkımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ederim. Bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın gelişmesini, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim"dedi.

 

****

 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan Bayram Mesajı

Kurban Bayramı için bir mesaj yayınlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bayramların sevgi, dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü duygularının pekiştiği günler olduğunu ifade etti.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir. Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalıyız. Bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramını ruhuna uygun yaşamalıyız. Saygıdeğer hemşerilerimle birlikte bir bayramı daha kutlayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, Kurban Bayramı’nın insanlığa, İslam âlemine, ülkemize sağlık ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

*******

VALİ KILIÇ’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Sevgi, dostluk, kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlendiği,  insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, hepimiz için büyük anlamlar taşıyan bayramlar; toplumumuzun manevi zenginlik kaynaklarındandır. 

Bu günler; tüm yurttaşlarımızın el ele verip huzurla, yarınına güvenle bakan bir toplum olmasına vesile olur. Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir.

Huzur ve güven ortamında, her türlü kırgınlıkların ve dargınlıkların sona erdirilmesine, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesine, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak muhtaç, yoksul, yetim, kimsesiz ve darda olanlarla, her yaştaki hasta vatandaşlarımızın ziyaret edilerek hatırlanmasına, onlara maddi ve manevi çeşitli yardımlarda bulunulması suretiyle de desteklenmeleri ve sevindirilmelerine vesile olan yeni bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Kurban Bayramının ülkemizde ve ilimizde birlik, beraberlik, hoşgörü ve huzur ortamı içerisinde geçmesini diler, bu vesile ile tüm Niğdeli hemşehrilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

                                           Necmeddin KILIÇ

                                             
                                                 Vali 

********

BAŞKAN ERAT'TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Kurban Bayramı dolayısıyla bir  mesaj yayınladı.Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat mesajında : " Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz Bayramlarımızın, Milletimiz için karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğu muhakkaktır.Dini ve milli günler; dostluğumuzu, sevgimizi, kardeşliğimizi, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı ve yalnızlığımızı paylaştığımız;  Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz günlerdir.Kurban Bayramının ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere tüm  insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diler, tüm  hemşerilerimin ve milletimizin bayramını tebrik ederim." dedi.


*****

Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL'dan Kurban Bayramı Mesajı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus KIZIL  yaklaşan kurban bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Yunus KIZIL mesajında  ''Birliğin, beraberliğin, kavuşmanın müstesna günlerinden olan   bayramlar, aynı zamanda manevi sorumlulukların da hatırlandığı özel günlerdir. Temennim; Kurban Bayramı’nda darda kalan, yardıma ihtiyacı  olan kardeşlerimize daha çok alaka gösterilmesi, dargınların  barışacağı, sevinçlerin paylaşılıp çoğalacağı, milli ve manevi  duyguların hâkim olacağı güzel günler geçirmektir.

Bayramın ülkemiz ve Türk-İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını diliyorum. Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini ve Kutsal Hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın sağlıkla  ülkemize dönmelerini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her köşesindeki aziz  vatandaşlarımın ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm  içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan  niyaz ediyorum.'' dedi.

*****

Sendika Başkanı Karaca'dan Kurban Bayramı Mesajı

 

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca mesajında; "Tüm işçi ve emekçilerimize, hemşerilerimize ve Niğde'mize Kurban Bayramının hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Mübarek kurban bayramının, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum. Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir" dedi.

 

Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca; "Bizleri birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir bayrama daha bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda akrabalık ve kardeşlik bağımız sağlamlaşır. Bu duygular içinde tüm Niğdeli hemşerilerimin, işçi ve emekçi kardeşlerimin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu güzel bayram coşkusunun bütün gönülleri, bütün haneleri şenlendirmesini temenni ediyorum. Kurban bayramınız mübarek olsun" şeklinde konuştu.

 


*******

NİĞDE KUR’AN EVİ DERNEĞİ

BAYRAM MESAJI

 

         Allah, insanı tür anlamında, diğer varlıklardan1  sonra belirli bir amaca2 ve gayeye yönelik, yerde ve göklerde olan şeyleri emrine boyun büker  bir halde3 sorumluluk sahibi4 bir varlık olarak yaratmıştır.

         Bu özellikte ve donanımda yaratılan insanoğlu, yaratılış amacı ve sorumluluklarının neler olduğunu öğrenmek için bir bilgiye5  ve rehbere/kılavuza/örneklemeye6  ihtiyaç duyar. Bu bilgi ve kılavuzdan yoksun insanların sorumlu tutulmaları düşünülemez7.

         Okulu kazanan bir öğrencinin başarısı güzel bir başarı olup taktir edilecek bir durumdur. Ama bu öğrenci okulun başlamasıyla ne yapacağı, bunun için okulunca (M.E.B.) nasıl planlama yapılması zorunlu olarak gerekiyor ise, Allah’ta insanoğlunun ihtiyacı olan bilgileri8, yine kendi içlerinden seçtiği nebilere vererek9 ve nebi/rasullerin rehberliğinin10   sonucu olarak insanoğlunu bunlar çerçevesinde sorumlu tutmuştur11.

Bayramlar sorumluluk alanlarımızdan biridir. Sorumluluğu, ancak dini sadece Allah’a has kılarak12 ve Allah’ın koyduğu ölçülere uyanlar  yerine getirmiş ve Allah’ın razı oldukları kullar arasında yerini almış olacaklardır13.   

Bayramlar bu bahtiyar kullar arasında olmak için KUR’AN’IN KOYDUĞU ÖLÇÜLERLE yeniden tanışmamıza vesile olsun.

 

www.kuranevi.org

                  

1-       Cinler, bitkiler ve hayvanlardan

2-   Zâriyat 51/56, Mülk 67/2

3-   Bunlardan yararlanma anlamında. Lukman 31/20, Câsiye 45/13

4-   Rum 30/41, Kıyame 75/36, Mü’minûn  23/115

5-   A’raf 7/3, Bakara 2/2

6-   Nisa  4/64, 59, 80,  Enfal 8/20-21...gibi

7-    Bakara 2/286

8-    Zuhruf  43/21, 22,  Bakara 2/285...

9-   Enam 6/89, Fussılet 41/6, Kehf 18/110

10-      Ahzap 33/21

11-      Zuhruf 43/44)

12-      Zümer 39/2, Beyyine 98/5

13-      Fecr 89/27-30

 

 


*******

Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da Kurban Bayramı Programı belirlendi. 


Niğde Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı programı ilk olarak 03 Ekim 2014 Cuma günü Şehitlik ziyareti ile başlayacak. 


Daha sonra aynı gün Tarım Açık Cezaevi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sevgi Evleri ile devam edecek. 


Kamu Kurum Görevlileri ve Halkla Bayramlaşma ise 04.10.2014 Cumartesi günü saat 14:00'da Niğde Öğretmenevi'nde yapılacak. 


Niğde'de Bayram Namazı : 07:19 da kılınacak...


ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI (3 Ekim Cuma)

YER :                                                              TARİH :                      SAAT :

Derbent  Şehir Mezarlığı Şehitliği                03.10.2014                 14.00  14.30

Tarım Açık Cezaevi                                      03.10.2014                 14.30  14.50

İl Emniyet Müdürlüğü                                   03.10.2014                15.0015.20

İl Jandarma Komutanlığı                               03.10.2014                15.2515.45

Sevgi Evleri (Yetiştirme Yurdu)                   03.10.2014                16.0016.30

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI (4 Ekim Cumartesi)

YER :                                                              TARİH :             SAAT

Kamu görevlileri ve halkla bayramlaşma      04.10.2014        14.0015.00 (Öğretmen Evi Salonu)

 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kurban Bayramı kutlamalarını bu yılda düzenleyeceği resepsiyon ile kabul edecek.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kurban Bayramının birinci günü olan 4 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 14.30’da Niğde Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenecek resepsiyonda tebrikleri kabul edecek.  


Editör: TE Bilişim