İl Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydanda düzenlenen tören Merkez Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.  


Merkez Spor salonunda devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü yaptı. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen istiklal mücadelesinde yüce milletimizin tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıç tarihidir 19 Mayıs 1919 diyerek sözlerine başlayan Ötgünlü; "Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir; milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararı kurtaracaktır." düşüncesiyle Türk milleti yaşlısı-genci, kadını-erkeği ile hep birlikte zafere inandılar. Bu kararlılıkla yola çıktılar. Samsun’da yakılan bu kurtuluş meşalesi, tüm Anadolu topraklarına yayılarak düşman işgalinden yurdumuzun kurtulmasına vesile olmuştur. Temelleri yine o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti; milletimizin birlik ve beraberliğini tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de gençlere büyük görevler düşmektedir. Aynı zamanda bu bayram, gençliğin hürriyet ve bağımsızlık mücadelesine katılımının da simgesidir” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi


Türk milletinin geleceği hem de yarınlarımızın teminatı siz gençler siniz diyen Ötgünlü; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. ” diyerek Türk gençliğine güvenini ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlerin eğitimli, özgüvenli, dürüst ve çalışkan bireyler olarak yetiştirilmesini hedeflemiştir. Gençlerin spora ilgi duymasını istemiş ve gençleri düzenli olarak spor yapmaları için teşvik etmiştir. Hem eğitim hem de spor alanlarına büyük yatırımlar yapmıştır. Bu hususta Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, gençlerimizin sosyal ve sportif imkanlara ulaşması, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında başarılı olmaları neticesinde ülkemizi temsil ederek göğsümüzü kabartması için çalışmak en büyük hedefimizdir. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü  rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.



Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik ekibinin hazırladığı gösteri sunuldu. Program muay thai, halk dansları ve Türk Okçuluğu gösterisi ve Halk oyunları ile son buldu.
Programa Niğde Valisi Mustafa Koç, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Nihat Özkük, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Editör: TE Bilişim