Niğde Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Şaşmaz’ın görev süresinin sona ermesi ve dekanlık görevine üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp’in atanması dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültesi dekanlık makamında devir teslim töreni gerçekleştirildi.


Düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Musa Şaşmaz’ın 3 yıl boyunca yürüttüğü dekanlık görevini sorunsuz bir şekilde tamamladığını ve her zaman kendilerine destek olduğunu söyleyerek, “herkesin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında, yapılan işlerin çok fazla fedakârlık gerektirdiğini vurgulayan Rektör Görür, Fen Edebiyat Fakültesi dekan yardımcıları Prof. Dr. Aydın Topçu ile Yrd. Doç. Dr. Erdal Aras’a da çalışmalarından dolayı teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de kendilerinden aynı şekilde yardım beklediklerini söyledi.

Rektör Görür, konuşmasında bu şekilde devir teslim törenleri yapmanın zaman içinde üniversitede bir gelenek oluşturacağını da belirtti.

Rektör Görür’ün ardından konuşma yapan Prof. Dr. Musa Şaşmaz, “Bu fakülteye dekanlık yapmak şahsım adına benim için bir onurdur” dedi. Konuşmasında dekanlık yapmanın çok zor olmadığını fakat zaman alıcı olduğunu vurgulayan Şaşmaz, “Hakikaten bu işe çok zaman vermek gerekiyor. Dekanlık görevini yürütecek kişinin bu fakültede sürekli bulunması, fakültenin her şeyini yakinen gözetlemesi gerekiyor ”diye konuştu.1994 yılında geldiği üniversitenin zaman içinde giderek büyüdüğünü ve büyümeye de devam ettiğini söyleyen Şaşmaz, bu gelişimde önemli katkısı olan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve ekibine teşekkür etti. Prof. Dr. Murat Alp’i tebrik eden ve görevi kendisine devretmekten gurur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Şaşmaz, “Bu fakülte bizim, fakültemizi daha iyi konumlara getirmek için bundan sonraki süreçte de hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Şaşmaz, tüm fakülte çalışanlarına da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Musa Şaşmaz’a teşekkür ederek plaket takdim etti. Fen Edebiyat Fakültesi’nin yeni dekanı rektör yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp de Prof. Dr. Musa Şaşmaz’a çiçek verdi.



 

Editör: TE Bilişim