Niğde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu basın açıklaması;

“ Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları, genel anlamda ülkemizin ve yerelde ise ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ilerlemesini ve hak etmiş olduğu yere gelebilmesini tesis etmek amacıyla  bir ortak gayeye inanmış  kişiler tarafından vücuda getirilmiş kuruluşlardır.

  Sivil toplum kuruluşlarının hedefi insan verisi nitelikli toplumdur. Söylene geldiği üzere,  insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunda olduğu gibi, Özellikle gençlerimizi  kıvamında bir hamur gibi şekillendirmek her alanda donanımlı bireyler olarak yetiştirmek temel amacımızdır.

  İşte bu yolda temel bakış açısı ve hayat görüşü olarak, esasında biri diğerinin aynası olan, kendi sorumluluk alanlarında yapmış oldukları faaliyetler ile,  her biri bu hizmet yarışında çok kıymetli roller üstlenmiş bulunan sivil toplum kuruluşlarının,  bir platform altında da birlikte söz söylemelerinin uygun olacağı düşüncesi bizleri bu oluşumu meydana getirmeye itmiştir.

Platformumuzun amacını sanırım söyle ifade edebilmek mümkün olacaktır.

İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin beşeri ve toplumsal kalkınmasında, sivil toplum sorumluluğu içerisinde görev üstlenen, faaliyet üreten ve uygulayan Sivil Toplum Kuruluşlarının, bu ortak amaç doğrultusunda hizmet verebilmeleri için; İlimiz düzeyinde farkındalık ve güç birliği oluşturmak, Ülkemiz genelinde ve ilimiz yerelinde meydana gelen gelişmeler karşısında, ortak akıl merkezli, sağduyulu ve insan odaklı etkin bir toplumsal reaksiyon verebilmek için, gerekli faaliyetleri gerçekleştirmektir.

Platformumuz ilimizde faaliyet gösteren birbirinden değerli hizmetleri ile göz dolduran 17 adet Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesi ile teşekkül etmiştir. Platformumuz  üyemiz olan sivil toplum kuruluşlarının bir üst karar ve yürütme organı değildir.  Sivil toplum kuruluşlarının hali hazırda ifa etmiş oldukları faaliyetlerin benzerini yürütecek bir yapı olarak da meydana getirilmemiştir. Platformumuz Birlikte söz söylemenin,  ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmelere karşı yapılması gerekenler hususunda, ilimiz ölçeğinde yol ve yöntem belirlemenin adreslerinden biri olmayı hedeflemektedir. 

Bu gayelerle yola çıkan bizler bu vesile ile şunları da ifade etmek istiyor ve bilinmesini istiyoruz ki!  Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde; Bin yıllık kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğiz, ülkemizi ve ilimizi daha müreffeh bir duruma getirmek için birlikte gayret edeceğiz, istişare kapısını sürekli açık tutacak, hak ve hakikat’a hizmet edebilmek adına gerektiğinde elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz.   Milletin, devletine ve ülkesine sahip çıkması gerektiğinde bu hususta gerekli olan gayret ve fedakarlığı gösterecek, ümmetin selahiyeti için birlikte çalışacağız.

  Bunu yanında; Vatanımızda milletin egemen olduğu bir yönetim anlayışını tam anlamıyla getirebilmemiz için, sivil bir anayasanın hazırlanmasının  mutlak gereklilik olduğunun, artık konunun tüm muhatapları tarafından kabul edilmekte olduğunu biliyoruz. O halde artık daha fazla ötelenmeden tüm tarafların tamamen sivil bir anayasanın hazırlanmasına omuz vermesinin zamanıdır diye düşünüyoruz. Yeni Anayasa için herkesin, her kesimin söyleyecek sözü olduğuna inanıyoruz. Yeni Anayasa’nın hep birlikte tartışarak, paylaşarak ve uzlaşarak yazılması için yola çıkılmalıdır diyoruz. Bu yolda sivil toplum kuruluşlarına düşen rolün de farkındayız ve bizlerde bu tarihi fırsatta fikirlerimizi söylemekten ve sivil anayasanın hazırlanması sırasında düşüncelerimizi beyan etmekten geri durmayacağımızın bilinmesini istiyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle, Niğde Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı hizmetler vermesini  Cenab-ı Allahtan niyaz ediyoruz. Platformumuza üye olan sivil toplum kuruluşları alfabetik sıra ile aşağıda listelenmiştir”

 

 

 

 

 

 

 

STK ADI

1

Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği

2

Diyanet Sendikası Niğde Şubesi

3

Eğitimciler Birliği Sendikası  Niğde Şubesi

4

Elmas Kalem Derneği

5

Evrensel Hafızlar Derneği Niğde Şubesi

6

Ensar Vakfı Niğde Şubesi

7

Genç  Memursen Niğde Şubesi

8

İHH İnsani Yardım Derneği Niğde Şubesi

9

İlim Yayma Cemiyeti Niğde Şubesi

10

Muradiye Kültür Vakfı Niğde Şubesi

11

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Niğde Şubesi

12

Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği

13

Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk Ve Gençlik Derneği

14

Niğde İmam  Hatip.Lisesi Mensupları  Derneği.

15

Sağlık Sen  Niğde Şubesi

16

Türkiye Gençlik Vakfı Niğde Şubesi

17

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği

 

.                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Editör: TE Bilişim