Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Hakkari Dağlıca’daki olaylar sonrasında bir yazılı açıklamada bulundu. 

Başkan Demir, Ülkemizin huzurunu bozan, alçakça ve şerefsizce pusular kurup Askerimizi, Polisimizi şehit eden eli kanlı kandan beslenen terör örgütü PKK Hakkari Dağlıca’da yüreğimizi yaktı. Ey siyasetçiler zaman birlik zamanı bugün değilse ne zaman birlik içerisinde olacaksınız. Evlatlarımız kardeşlerimiz her gün şehit oluyor bu durumdan rahatsız olmuyor musunuz? bizim içimiz kan ağlıyor” dedi.

Başkan Demir yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “HDP’nin vekilleri PKK leşlerini omuzlarında taşıyorlar, bununla ilgili neden hesap sorulmuyor. Hainler aslan gibi evlatlarımızı şehit ediyorlar, ocakları söndürüp kundakta bebekler yetim bırakıyorlar. Neden bizim askerlerimiz polislerimiz her gün şehit olurken siyasetçilerimiz eli kanlı alçaklara kanı bozuk kandan beslenen terör örgütüne karşı bir çatı altında birlik olamıyor. Sizin değerli koltuklarınız anaların ağlamasından şehitlerimizin kanından canından daha mı kıymetli?” dedi.

Siyasilere seslenen Başkan Demir açıklamasına şöyle devam etti; “Bırakın siyasi düşüncelerinizi bir kenara kandan beslenen hainlerin kökünü kurutmak için birlikte olalım. Biz bu vatanın birliğinin bütünlüğünün bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hainler artık askerimizin polisimizin karşısında duramadığından kahpece tuzaklar kurulmaktadır.

Bu tuzakları kendilerine çevirmek için görüşlerimiz ne olursa olsun bu ülkede kardeşçe yaşamak için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. “Söz konusu Vatansa Gerisi Teferruattır” sözünü hatırlamalıyız. Evet değerli siyasetçiler şimdi şehitler üzerinden siyaset yapma zamanı değil söz konusu şehitlerimiz söz konusu anaların yüreğindeki ateş beşikte babasız kalan yavrularımız eğer bunların son bulmasını istiyorsak herkes elini taşın altına koymalı analar ağlamamalı çocuklar yetim kalmamalı diyorsak siyaset geride kalmalı yüreğimizde yanan bu ateşin sönmesi için birlik ve beraberlik içerisinde bu hainlerin kökünün kurutulması için mücadele etmeliyiz ve etmelisiniz” diye konuştu.

Demir, “Son zamanlarda HDP vekilleri sırtını PKK’ya YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yasladık diye televizyonlarda sırlaya sırlaya konuşuyorlar bu hainler bu katiller Milletvekili olunca Türkiye Büyük Millet Meclisinde Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, büyük Türk milleti önünde namusu ve şerefi üzerine ant içenler nerde kaldı sizin namusunuz nerede kaldı sizin şerefiniz bu millet size bu yemini ettirme hakkını inşallah bir daha vermez. 2. Abdülhamid ne güzel söylemiş; “Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir. Sözünü yüce Türk milletimize hatırlatıyor. Biz şehit yakınları olarak canımızı kanımızı aziz vatanımıza adadık” Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diler, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ederiz. Bölücü terör örgütü PKK’nın acımasızca gerçekleştirdiği hain, kalleş ve hunharca yaptığı bütün saldırıları şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim