Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak ve bütçesinin tamamı Niğde İl Özel İdaresi tarafından karşılanan Bitki Koruma ve Entegre Mücadele Çalışmalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında malzeme ve cihaz alımı yapıldı.

Proje kapsamında Niğde İl Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personellerinin büro ve özellikle arazide kullanması amacıyla alınan malzemeler ile meyve hasat zamanının belirlenmesi, toprak bitki besin elemanlarının tespiti, toprağın ph, tuzluluk oranı gibi birçok tespit ve analizlerde kullanılacak.

İL MÜDÜRÜNE TANITIMI YAPILDI
Proje kapsamında alınan cihaz ve malzemeler hakkında Niğde İl Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş’a proje sorumlusu personellerce tanıtılarak kullanım amaçları hakkında bilgi verildi.

DOĞRU TESPİT VE ANALİZ
İl Özel İdaresi destekleri ile İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde mini bir laboratuvar kurulumunun sağlandığını belirten Niğde İl Tarım ve Orman İl Müdürü Baş, “Müdürlüğümüz teknik ekibinin belirtilen ekipmanların alınması ile doğru teşhisle birlikte doğru tavsiye vermesi sağlanmış olacak bununla birlikte bölge topraklarında görülen verim düşüklüğü, yanlış gübreleme ve ilaçlamadan kaynaklanan toprak ve yeraltı su kaynaklarının kirliliği, piyasa koşullarına uygun olmayan ürün üretimi ve bitki ve insan sağlığına zarar verecek miktarda tarımsal ilaç kullanımının önüne geçilmesi ile çevre kirliliği de önlenmiş olacaktır. Kullanılacak olan bu aletlerle özellikle meyve hasat zamanı doğru tespit edilerek ürün kayıplarının önüne geçilecektir.” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim