Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar son günlerde gündemi oyalayan bir kadının erkek olması ve estetik ameliyatların dinimizce caiz olup olmadığını açıkladı.


 Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar son günlerde gündemde olan bir erkeğin kadın olması veya bir kadının erkek olması olayını değerlendirdi. Çınar, ayrıca estetik ameliyat ve anne sütü alınmasının da dinimizce caiz olup olmadığı hakkında da bilgiler verdi.

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar açıklamasında, "Bir bayanın erkek olması konusunda, insanların fizyolojik ve biyolojik bir durumu, duruşu vardır. Bayan olarak yaratılmış bir kimsenin erkek olma isteği tamamen psikolojik bir durumdur ve tedavi olmayı gerektirir. ya da bir erkeğin böyle bir düşüncesi var ise tedavi olması gerekir. Bu geçici bir düşüncedir. Biz olaya öyle bakıyoruz. Allah insanı yaratırken bayan ve erkek olarak yaratmıştır ve diğer cinse geçme isteği düşüncesinde var ise bu tedavi ile geçecek bir konudur" dedi.

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, estetik ameliyatlar konusunda ise "Kişinin insan içine çıkacak bir durumu yoksa doktorların kararı ile de kişinin estetik ameliyat olmasında sakınca yoktur. Ama Allah'ın yaratmış olduğu yaradılışın şeklini değiştirmemek en doğrusudur. Allahü Teala en güzel şekilde yaratmıştır. Ayet'i Kerime'de Ahseni Takvim diyor Ayet'i Kerime'de (Biz insanı Ahseni Takvim üzerine yarattık) diyor. Ağzıyla, burnuyla, kulaklarıyla insanı en güzel şekilde yarattığını beyan ediyor Allahü Teala. Ama olur ki insan bir kavgaya karışmış olur, kaza geçirmiş olur bu gibi durumlarda kişinin insan içine çıkmasına mani olan durumlarda ameliyat olması caizdir. Ancak keyfi yapılan estetik ameliyatlar doğru değildir. Anne sütü alma hususunda ise Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın bir açıklaması oldu. Başkanlığımızın belirttiği kurallar çerçevesinde olabilir ancak bu durum da tabi ki kolay değildir. Nisa Suresi'ne baktığımız zaman surede (sütkardeşler de size haram kılındı) deniliyor. Yani aynı anneden süt emen kişiler kardeş olurlar. Kurulan süt bankalarında süt alınan kişilerin kayıt altında olması gerekir. Aksi takdirde bir karışıklık meydana gelmiş olur. Başkanlığımızın açıklaması bu şekilde olmuştur' diye konuştu.



Editör: TE Bilişim