Halk-Lis Niğde İl Başkanı Hasan Yılmaz yaptığı basın açıklamasında;   Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Çıraklık Okullarında eğitim gören öğrencilerin mezun olmaları adına, müfredatın mecburi kıldığı gün sayısı kadar alanlarına göre işletmeler üzerinde, stajyer olarak çalışan, liseli öğrenci kardeşlerimizin emekliliğe dair sigortaları, staja gittiği gün itibariyle başlatılmalıdır.

  Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Çıraklık okulunda eğitimine devam eden öğrencilerimiz yıllardır mağdur edilmeye devam ediyor. Staj gördükleri yere göre çalışma koşulları ve zorlukları değişkenlik gösteren liseli kardeşlerimiz staja başladıkları gün itibariyle sadece devlet eliyle sağlık sigortaları yatırılmakta.

DSİ heyeti Niğde’de incelemelerde bulundu DSİ heyeti Niğde’de incelemelerde bulundu

“BU BİR EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR!”

  Çalışma hayatına ön hazırlık adı altında staj gören liseliler yaşıtlarına göre erken iş hayatına başlamaktadırlar. Erken iş hayatına başlayan liseli genç kardeşlerimiz “Bu bir emek sömürüsüdür!” Demekten öteye gidememekle beraber emeklilik yaşının gün geçtikçe artması, geleceklerinin garantisi olan emekliliğe dair sigorta primlerinin çalıştıkları halde yatırılmamasına tepki göstermeye devam ediyorlar.

“HALK-LİS OLARAK ÇAĞRIMIZDIR!”

  Buradan Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak yetkili kişi ve kurumlara çağrımızdır! Yıllardır emekleri sömürülmeye devam eden Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde dahilin de Çıraklık okullarında eğitim alan liseli gençlerimizin yeni dönemde Emekliliğe Dair Sigortaları başlatılmalı, geçmiş dönemlerde eğitim görmüş öğrencilerinde emekliliğe dair sigorta primleri yatırılarak mağduriyetleri giderilmelidir.”dedi.

Editör: Selim GÖKEL