Ülkü Ocakları eski Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş’e düzenlenen saldırıda hayatının kaybetmesinin ardından, ortaya çıkan delil ve sanık ifadelerinde Yer alan Mümin İnan’a yapılan saldırının yeni detayları da ortaya çıkmaya devam ediyor.


Geçtiğimiz gün ülke gündemine düşen bilgilerde Sinan Ateş davasında yer alan şüpheli kişiler ve sanık ifadelerinde yer alan bilgilere göre, o dönemde İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, geçmiş 2 dönem MHP Niğde Belediye Başkanlığı ve 23’ncü Dönem MHP Niğde Milletvekili olan Mümin İnan’a karşı 1 Haziran 2022 tarihinde Adana’nın Pozantı ilçesinde bir dinlenme tesisinde planlanarak düzenlenen saldırının bazı detayları ortaya çıkmıştı.


MÜMİN İNAN’A İKİNCİ SALDIRI PLANI YAPILMIŞ
sanıklar tarafından başarısız olduğu belirtilen Pozantı saldırısısın ardından Mümin İnan için ikinci bir saldırı düzenleneceği ortaya çıktı.


“İNAN’IN İŞİNİ BİTİREMEDİNİZ BECERİKSİZ HERİFLER”
Davanın iddianamesinde yer alan bilgilere, whatsapp yazışmalarında ve sanıkların ifadelerinde sanıklardan bazılarının whatsapp gurupları kurduğu bu gurup üzerinden yetkili isimler tarafından “Mümin İnan’ın işini bitiremediniz beceriksiz herifler” diye yazıldığı bilgileri ortaya çıktı.


“İNAN’IN LOKASYONU GÖNDERİLECEK GEREĞİNİ YAPIN”
Yine iddianamede ismi geçen ve Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı belirtilen şahsın, yetkili bir isimler yazıştığı onunda başında olacağı bir ekip ile 2 gün sonra Mümin İnan’ın nerede olduğu ile alakalı lokasyon ve yer bilgilerinin geleceği onu da ilgili kişilere saldırı için ulaştırılacağı bilgileri ortaya çıktı.

Niğde’de zehir tacirlerine yönelik operasyon Niğde’de zehir tacirlerine yönelik operasyon


Bu lokasyon bilgilerinin nasıl ve nereden temin edildiği ise savcılık tarafından titizlikle araştırılıyor.


“GEREĞİNİ YAPIN VE VİDEOYA KAYDEDİN” TALEBİ
İkinci saldırıyı planlayan ekibe yine üst düzey bir yöneticiden whatsapp üzerinden “videoya çekin ve getirin” talimatı aldıkları ise iddianemeye giren önemli hususlar arasında yer aldı.


Kısacası yapılan ilk saldırıda karşılaştıkları direncin ardından ikinci saldırıda “işini bitirin” talimatı ile Mümin İnan’a saldırı gerçekleştirmeye hazırlanan ekip, Mümin İnan’ın olayın ardından gün içerisinde yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmasının ardından yeniden şekillendiği ifade ediliyor.

Mümin İnan’a saldıranlar ile Sinan Ateş’e suikast listesindekiler aynı kişiler! Mümin İnan’a saldıranlar ile Sinan Ateş’e suikast listesindekiler aynı kişiler!

BİR BAŞKA NİĞDELİ, OLCAY KILAVUZ DA GÜNDEMDE

Sinan Ateş suikastı dosyasında ismi geçen Olcay Kılavuz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesinin ardından TBMM danışmanlık görevinden alındı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve eski MHP Mersin Milletvekili Kılavuz’un görevden alınmasının, Yerlikaya’nın ziyaretinin sonrasına denk gelmesi dikkat çekerken, Kılavuz’un görevine Sinan Ateş cinayeti ile ilgili verdiği bir röportajın neden olduğu iddiası ortaya atıldı. 


MÜMİN İNAN KİMDİR?
Aslen Niğdeli olan Türk sendikacı ve siyasetçi kimliği ile öne çıkan İnan, hayatının nerdeyse tamamında oldukça önemli görevler üstlenmiş önemli bir isimdir. Ülkü Ocakları Başkanlığı, Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem Mali Sekreterliği, 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde MHP'den İki dönem Niğde Belediye Başkanlığı, 23. Dönem Niğde milletvekilliği görevlerini de yerine getiren İnan, Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" Konusunda ödül aldı. Şehir ve Başkan Dergisi tarafından iki defa "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık görevlerinde bulundu.


Daha sonraki süreçte İYİ Parti Kurucu Üyeliği ile siyesi hayatına devam eden Mümin İnan, İYİ Parti’de Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Teşkilat Başkan Yardımcılığı gibi görevlerinde bulundu.

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

Olcay Kılavuz, 18 Ekim 1985 Niğde ilinin Çiftlik ilçesinin Azatlı kasabasında doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Niğde’de tamamlayan Olcay Kılavuz, Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi’nden mezuniyetinin ardından Niğde Meslek Yüksek Okulu İnşaat bölümünden mezun oldu. Niğde Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği bölümünde de 2015 yılında mezun olmuştur ve Spor Bilimleri alanında Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Ülkü Ocakları teşkilatları içerisinde aktif vazifelerinden sonra 2006-2010 yılları arasında Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Olcay Kılavuz, 2010 yılında Üniversitelerden ve Orta öğretimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Olcay Kılavuz, 10 Mayıs 2012’den itibaren Ülkü Ocakları Genel Başkan vekilliğini yürütmeye başladı. 9 Aralık 2012 itibariyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı’na atandı. Halen Genel Başkanlık vazifesini devam ettirmektedir. Ayrıca Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Olcay Kılavuz aktif görevine devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli tarafından 24 Haziran 2018 seçimleri için Oktay Kılavuz'u Mersin'den 1. sıra milletvekili adayı gösterilmiştir. Oktay Kılavuz 24 Haziran seçimlerinden Meclis'e girdi.

Editör: Selim GÖKEL