Ülkeyi bir anda yasa boğan 30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları eski Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta suikast ile öldürülmüştü. Olayın aydınlatılması ile ilgili süreçte ise işin ucu Niğde’ye ve siyasetin önemli isimleri arasında bulunan Mümin İnan’a gerçekleştirilen saldırıya kadar uzandı. 


Sinan Ateş davasında yer alan şüpheli kişiler ve sanık ifadelerinde yer alan bilgilere göre; O dönemde İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mümin İnan, geçmişte 2 dönem Niğde Belediye başkanlığı ve 23. Dönem MHP Niğde Milletvekili olan Mümin İnan’ın 1 Haziran 2022 tarihinde Adana’nın Pozantı ilçesinde bir dinlenme tesisinde bazı kişiler tarafından saldırıya uğramasının ardından geçen sürede, Sinan Ateş suikastı sürecine dahil listesinde adı geçen isimlerin parmağı olduğu resmi kayıtlara giren önemli detaylarda ortaya çıktı.

Vekil İnce’den Gümüşler Kavşağı talebi Vekil İnce’den Gümüşler Kavşağı talebi


SİNAN ATEŞ DOSYASINDA İSMİ GEÇENLER İLE MÜMİN İNAN’A SALDIRI EKİBİ AYNI KİŞİLER!
Sinan Ateş suikastının arkasından bir çok konu ve isim tek tek gün yüzüne çıkmaya devam ederken, davanın sürecinde ilginç bir gerçek daha ortaya çıktı.  


Basını ve kamuoyunun hassasiyetle takip ettiği önemli davada, “Sinan Ateş cinayeti, ifadeler ve diğer saldırılar” gibi konuların yer aldığı onlarca detay ve belge ortaya çıkmaya devam ederken, o dönem İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan ve daha öncesinde 2 dönem Niğde Belediye Başkanlığı ve 1 dönemde Milletvekilliği görevlerini yapan Mümin İnan’a karşı yapılan saldırı olayı da bu dosyada yer aldı.  Tutanaklardaki bilgilere göre; Tutuklu sanıklara bu saldırının sorulduğu ve emir aldıklarını ifade ettikleri öğrenildi.  


O dönem bazı kişiler tarafından Mümin İnan’ı hedef gösteren sosyal medya ile ve bazı köşe yazıları üzerinden ve hattı basın açıklamaları ile hedef göstermişti. 


SİNAN ATEŞ DOSYASINDAKİ İFADELERDE MÜMİN İNAN’A SALDIRI DA ORTAYA ÇIKTI
Mümin İnan’ın 1 Haziran 2022 tarihinde Adana’nın Pozantı ilçesinde bir dinlenme tesisinde bazı kişiler tarafından saldırıya uğramasının ardından geçen sürede, sanık ifadeleri doğrultusunda Sinan ateş suikastı listesinde adı geçen isimlerin parmağı olduğu ortaya çıktı. 


Sanık veya tanık ifadelerinin yer aldığı bu dosyada önemli isimlerin Sinan Ateş’in ölümüne giden yolda bulunanlar ile Mümin İnan’a yapılan saldırıda isimler aynı şahısları işaret ettiği ve artık bu belge ve bilgilerin savcılık kayıtlarında yerini aldığı belirtildi.

OLCAY KILAVUZ'A DA SORUŞTURMA 

Diğer Yandan, Önceki dönem MHP Milletvekili Niğdeli Olcay Kılavuz'da soruşturmaya dahil edildi. 

Editör: Selim GÖKEL