Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Niğde BİLSEM (Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi) TÜBİTAK bölge yarışmalarında elde ettiği birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleriyle Niğde’yi başarıyla temsil etti. 
Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri ‘Araştırma Projeleri Yarışması’na biyoloji, fizik, kimya, teknolojik tasarım ve yazılım alanlarında çok sayıda proje ile katılım sağladı. Hazırlanan projelerden 11 tanesi Kayseri bölge finallerinde Nevşehir, Sivas, Kayseri, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat illerinde hazırlanan ve bölge sergisine seçilen projeler ile yarışmaya katıldı. 
Yarışma sonucunda Niğde BİLSEM öğrencileri Murat Sakarya danışmanlığında biyoloji dalında 2204-B Ortaokul öğrencisi Barbaros Yavuzer’in hazırladığı “Tavuk etinin kalite seviyesinin makine öğrenmesi ile belirlenmesi” isimli proje bölge birincisi oldu. Ahmet Can Efe’nin hazırladığı “Bazı organik atıkların (bayat ekmek, portakal, elma posası, muz ve patates kabuğu) hidroponik, doku kültürü ve mikroorganizma besi ortamları olarak değerlendirilmesi” isimli proje bölge üçüncüsü oldu. 
Fizik dalında ise Alya Mercan Arkök’ün hazırladığı “Akustik uygulamalarda mobius şeridinin kullanılması” isimli proje bölge ikincisi, Biyoloji dalında Ömer Tarık Duru, Nurettin Kaya ve Oğuz Kağan Turhan’ın hazırladığı (İğde (elaeagnus anfustifolia) meyvesinin su kaynaklarına karışan atık yağların arıtılmasında adsorbent olarak kullanılması” isimli projesi ise üçüncü olmaya hak kazandı. 
Bölge yarışmalarında birinci seçilen proje hem Niğde’yi hem de Kayseri Bölgeyi temsilen 5-9 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.