Niğde'de berber ve kuaförlerin fiyat tarifesinin artırılmasının haberlerinin ardından, sosyal medyada tepkilere sebep olmuştu. Bunun üzerine Berberler ve Kuaförler Odasından bir açıklama yapıldı. 

Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, berber ve kuaförler için açıklanan fiyat tarifelerinin eleştirilmesi üzerine bir açıklaması yaptı. 

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE DEYİN Kİ!
Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, yaptığı açıklamasında her seferinde berber ve kuaförlerin fiyat tarifesinin afişe edilerek eleştirildiğini belirterek, “Sevgili saygıdeğer basın mensupları ve çok kıymetli veli nimetimiz müşterilerimiz. Her seferinde bizim fiyat tarifelerimizi afişe edip büyük zam, rekor zam, berberler uçtu, ne yapıyorsunuz? Hatta sözde işini bırakıp berber olacağım gibi yorumlar ve hak etmediğimiz birbirinden farklı incitişi söylemler yerine bir gün de elinizi vicdanınıza koyun” dedi. 

BU MESLEK BİR MAKAS BİR JİLETTEN İBARET DEĞİL
Bircan açıklamasının devamında meslek guruplarının bir makas bir jiletten ibaret olmadığını belirterek, “Bu meslek gurubu bir makas bir jiletten ibaret değil! Bu insanlar potansiyel sokak çocuğu olabilecek ve her türlü kötü alışkanlıklara bulaşabilecek ve bazı sebeplerden dolayı okumayan bu mesleği tercih eden çocuklarımıza istihdam sağlıyor ve Ahi Evran kültürü ile topluma üreten çalışan ahlaklı bir nesil hazırlıyor. 


Fiyat tarifesini eleştirenlere sesleniyorum hiç düşündünüz mü? Bu insanlar BAĞ-KUR, vergi, dükkân kirası vb. birçok ekonomik sıkıntının, birçoğu dolara endeksli olan sarf malzemelerinin artan fiyatlarının altından nasıl kalkıyor. Bu insanlar yanlışlıkla hangi hastalıklara muhatap oluyor. Öğreğin astım bronşit, bel fıtığı, eklem ağrıları ve maruz kaldığımız kimyasallardan ve milyonlarca kılçıklardan dolayı bir çoğumuz akciğer kanseri ile erkenden tanışmak zorunda kalıyor ve gen yaşta emekliliğin tadını çıkaralım derken hayatımızı kaybediyoruz!” şeklinde konuştu.

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı


Bircan açıklamasının son bölümünde, “Ve kendinize dönüp, her gün çocuklarınızla beraber tüketmek zorunda olduğunuz sabah kahvaltısında sadece peynir yediğinizi düşünerek 3 kişilik bir ailenin kahvaltı maliyetini gözden geçiriniz. Hatta da içmek zorunda olmadığınız bir paket sigara bir paket günlük 50 TL olsa, aylık bin 500 TL ettiğini bilseniz dahası birçok örnekle devam edebilirim satırlar yetmez. Ayda bir verdiğiniz tıraş parası bu kadar zorunuza gider miydi diyor saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Oğıoğıoğıoğ

Editör: Selim GÖKEL