CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinde esnaf ziyaret edip kahvehane ve çay ocaklarında vatandaşlarla bir araya geldi. Gürer’e dert yanan vatandaşlar, hayat pahalılığı ve dur durak bilmeyen zamlardan şikayet etti. Esnaf ise işlerinin daraldığını anlattı. BAĞ-KUR primi ödeyemez duruma düştük” dedi.

ALTUNHİSAR ESNAFI DERT KÜPÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Altunhisar ilçesinde sorunları vatandaş ve esnaftan yerinde dinledi. CHP İlçe Başkanı Mustafa Çetinkol ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Gürer, ilçedeki kahvehane ve çay ocaklarında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. 

Altunhisar ilçesinde “ekmek arası “ve dürüm işi yaparak geçinen küçük esnaf Cemil Kılıç ilçede pazar kurulduğu gün dahi müşteri gelmediğinden dert yanıp en azından pazar kurulduğunda eski işimiz olsun bekliyoruz. Ama müşteri çok düştü. Gelirimiz çok daraldı. Elektrik ve kirayı ödeyemeyecek duruma geldik. Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz. Müşteri gelmeyince işlerimiz durdu. Sinek avlıyoruz” diye dert yandı.

Altunhisar’ın yeni başkanı Neşet Doygun Mazbatasını aldı Altunhisar’ın yeni başkanı Neşet Doygun Mazbatasını aldı

Cemil Kılıç, “Küçük esnaf bitti. Elektrik gideri 600 lira. İster inan ister inanma altı aydır BAĞ-KUR’umu ödeyemiyorum. Valla durumumuz iyi değil. Aybaşı geldi mi dükkan sahibi kira parası istiyor. Kilosu 400 liraya ciğer alıyoruz. Ekmek arası 70 lira. Müşteri yok. Eskiden pazar kurulduğunda işlerimiz güzeldi. Şimdi müşteri  bekliyoruz. Geçmişte vatandaşın alım gücü iyiydi. Şimdi bildiğin gibi değil vekilim. Dardayız öyle söyleyeyim.” diye konuştu.

Esnaf gezilerinde farklı esnaflarında geçmişi aradıklarını ve sattıkları ürünün fiyatının artması kadar vatandaşın cebindeki paranın alım gücünün düşmesi nedeniyle alış veriş yapamaz hale geldiklerini ifade ettiler.

Kahvelerde, hayvancılık, besici ve süt inekçiliği yapanlarında ahırlarının boş olduğunu ve artan girdi maliyetleri ile hayvanlarını kesime verdiklerini anlatırken kahvelerde emekliler de aldığımız ücretle ilçede dahi geçinemez duruma düştük. Baştakiler halimizi görmüyor mu? Duymuyor mu? diye tepkilerini dile getirdiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Esnafları ve vatandaşı dinledim. İlçelerde dahi geçim çok zorlaşmış. Büyük kentlere göre daha uygun sayılacak şartlarda yaşam süren ilçelerde de ekonomik sorunlar her kesimi sarmış. Emekli de çiftçi de esnafta dert küpü. Kahvede oyun kuran masasının yanında izleyici oturmamasını ister hale gelmiş. Çünkü onun içeceği bir bardak çay dahi hesaplanır hale gelmiş. Çoğu kesim tam anlamıyla geçinmeye çalışır duruma düşmüş durumda. Ekonominin düzeleceği inançları da zayıflamış. Ne olacağını yaşayarak göreceğiz diye karamsar bir noktadalar” dedi.

Editör: Selim GÖKEL