Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar patates fiyatlarının enflasyonu tetiklediğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını, patatesin fiyatlarının 3 aydır aynı olduğunu söyledi.

Başkan Yeşil: Dosyamızı Bakan Bolat’a teslim ettik Başkan Yeşil: Dosyamızı Bakan Bolat’a teslim ettik

FİYATLARDA 3 AYDIR DEĞİŞİKLİK YOK

Ocak ayında açıklanan enflasyon rakamlarında patates fiyatlarının yüksek olduğu ve enflasyonu tetiklediğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, “Son üç aydır Niğde genelinde patates fiyatları aynı seviyede seyrediyor. Patates fiyatlarında herhangi bir artış yaşanmadı. Patates şu anda 9 ile 12 lira arasında satılıyor. Bu fiyat yılbaşından öncede aynıydı şimdi de aynı. Yani patates fiyatında son 3 ayda bir değişiklik yok” dedi.

HER SEÇİM DÖNEMİNDE AYNISI OLUR!

Başkan Kenar, her seçim döneminde buna benzer haberler çıktığını belirterek, “Her seçim döneminde olduğu gibi, bu dönemde de patates fiyatlarının yüksekliği dile getirilerek, çiftçinin daha fazla kazanmış gibi gösterilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

PATATESTE STOK SIKINTISI YOK

Bahar dönemine kadar ihtiyacı karşılayacak kadar depolarda patatesin mevcut olduğunu belirten Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, “Bahar dönemine kadar yetecek patatesimiz depolarımızda mevcut. O yüzden bu konuda hiç kimsenin telaşa kapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçilerimizin ürünleri üzerinden böyle haberlerin yapılmasını da doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Selim GÖKEL