Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

Yapılacak olan otoparkla şehirdeki otopark ihtiyacının büyük ölçüde çözüleceği ve sürücülerin, park yeri bulma konusunda artık daha rahat edeceği düşünülüyor. 

YIKIM BİTTİĞİNDE İNŞAATA BAŞLANACAK
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Belediye ekiplerimiz, şehrimizin önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununu çözmek için çalışmalara başladı. Paşa Hamamı'nın arkasındaki kamulaştırdığımız binanın Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor. İnşallah yıkım bittiğinde burada hemen otopark inşaatına başlayacağız.  Bunun dışında Sırali Cami’nin arkasındaki alana ve Dışarı Cami’nin hemen yanındaki alana katlı otoparklar yapacağız. Halihazırda Dışarı Cami’nin arkasındaki binalarda büyük ölçüde kamulaştırma çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde burada da inşaata başlayacağız. “Dedi

PARK YERİ SIKINTISINI AZALTACAĞIZ 
“Otopark sorunu, günümüzde birçok şehir gibi Niğde’miz için de büyük bir sıkıntı haline gelmiştir.” Diyen Başkan Özdemir; “Özellikle yoğun nüfusa sahip olan şehirlerde otopark alanlarının yetersiz olması, sürücülerin park yeri bulma konusunda zorluklar yaşamasına neden olmaktadır. Bu sorunun çözülmesi için, ilk olarak Paşa Hamamı'nın arkasındaki binayı kamulaştırarak otopark alanı yapma kararı aldık. Yeni otopark alanımız, sürücülerin park yeri bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıyı azaltacak ve şehrimizin trafiğine olumlu bir etki yapacaktır. Sonrasında yapacağımız yeni otopark alanlarımız ile şehrimizin bu kronik sorununu çözüme kavuşturacağız.” Dedi.
Niğde Belediyesi'nin otopark sorununu çözmek için yaptığı bu önemli adım, şehir halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken, ilerleyen dönemlerde yapılacak olan projelerle de otopark ihtiyacının karşılanmaya devam edeceği belirtildi.