Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne müracaat eden kadınlara, uzman psikologlar eşliğinde ücretsiz psiko- sosyal destek, avukatlar eşliğinde de hukuksal destek veriliyor.

PSİKOLOJİK VE HUKUKSAL DESTEK SUNULUYOR

Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor

Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla uzman psikologlarla iş birliği yaparak psiko-sosyal destek hizmeti sunuyor.

Uzmanlar, kadınların yaşadıkları problemleri dinliyor, onlara rehberlik ediyor ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor. Böylece, kadınlar daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebiliyor ve toplumda daha aktif bir rol alabiliyorlar.

Kadınlar, yaşadıkları hukuksal sorunlara da yine Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Aile Merkezi’nde çözüm bulabiliyor. Avukatlar, destek talep eden kadınları, hukuksal problemlerinin çözümüne yönelik çalışmaları da titiz bir şekilde sürdürüyor.

Kadınlara ve aileye yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bunlar arasında en önemli projelerinden birinin de Belediye bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kurulması olduğunu belirtti.

MUTLU KADIN, MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM…

Sorunlarından arındırılmış kadınların mutlu olmasının, ailenin ve dolayasıyla toplumun da mutlu olmasını sağladığını belirten Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde, kadınların sosyal, psikolojik ve hukuksal yönden desteklenmesi, onların toplum içindeki konumlarının güçlendirilmesi, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, kadınlara ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin verilmesi, eğitici programlar, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi gibi faaliyetlerin yapıldığını kaydetti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde kadınlara yönelik verilen psikolojik, sosyolojik ve hukuki danışmanlık hizmetlerini, ilgili kurumlarla iş birliği ve koordinasyon içinde gerçekleştirdiklerini anlattı.

HİZMETLER ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Kadınlara yönelik verilen hizmetlerden ücret talep etmediklerini de vurgulayan Başkan Özdemir; “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, kadınlara yönelik psiko-sosyal destek hizmetini düzenli olarak sürdürüyor. Kadınlar, istedikleri zaman randevu alarak, çarşamba ve cuma günleri 13.30 ile 17.30 saatleri arasında uzman psikologlarla ve avukatlarla görüşebiliyorlar. Bu sayede, kadınlar sorunlarını paylaşma fırsatı buluyor ve uzmanların rehberliğinde çözüm yolları bulabiliyorlar. Kadınlara yönelik psiko-sosyal destek hizmeti sunarak her anlamda daha sağlıklı bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

 

BELEDİYE PERSONELİNE KADINA ŞİDDET EĞİTİMİ

Öte yandan Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik kadına şiddetle ilgili hizmet içi eğitimler veriyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimlerle, belediye personeline kadına yönelik şiddetle ilgili bilgi ve farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

Eğitimlerde, kadına yönelik şiddetin nedenleri, sonuçları, önlenmesi ve mücadele yöntemleri gibi konular ele alınıyor. Belediye personeli, uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler sayesinde bu konuda bilinçleniyor ve daha duyarlı hale geliyor.