Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in davetiyle kente gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı tiyatro ekibi, Ömer Halisdemir Meydanı'nda "Turta Girmemiş Orman" oyununu sahneledi.  Pandemiden dolayı açık havada oynanan oyuna minik çocuklar ve aileleri yoğun bir katılım sağladı.

Tiyatro severler alana, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülerek ve HES kodları kontrol edilerek alındı. Belediye ekiplerince alana gelenlere maske dağıtımı yapıldı. Ayrıca aileler ve çocuklar sosyal mesafe kuralına uygun şekilde alanda yerlerini aldı.

Dila Er ile Gözde Kısa tarafından yazılan ve Elif Erdal’ın yönettiği Turta Girmemiş Orman tiyatro oyununun konusu ise şöyle: “Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı Ejderha’nın dev çileği yemesi, orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli Ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı Ejderha’ya yardımcı olmaya çalışır ancak Ejderha’ya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar”

Sahnelenen tiyatro oyununa yoğun ilgi gösteren çocuklar ve aileleri, müzikal gösterim ile güzel ve unutulmaz dakikalar yaşadılar.

"Milli Mücadeleden Günümüze Tıbbiyeliler" Konferansı "Milli Mücadeleden Günümüze Tıbbiyeliler" Konferansı

Editör: TE Bilişim