Ata Sanayi Sitesi Esnafı yol düzenleme çalışmalarının ardından kaldırılan kavşakların sıkıntıya neden olduğunu söylediler.

Başkan Özdemir’in Anneler Günü Mesajı Başkan Özdemir’in Anneler Günü Mesajı

Niğde Ata Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Taygur, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Niğde – Kayseri yolu genişletme ve yeni asfaltlama çalışmalarının ardından bazı kavşakların kapatılmasının, sanayi sitesinde giriş ve çıkışlarda sorun yarattığını söyledi.


Taygur konu hakkında yaptığı açıklamasında, “Sanayi esnafımızın en çok sıkıntısı ve sorunu, sanayi sitesinin giriş ve çıkışlarında sorun olması. Yani yapılan sanayi olsun Ata Sanayi olsun, yapılan çalışmalar öncesinde Opet Petrol önünde bir kavşağımız vardı. Karayollarının yapmış olduğu çalışmalar sonrasında kavşağın kaldırılmasından dolayı yeni sanayi ve Ata sanayinin iriş ve çıkışlarında ciddi bir şekilde sıkıntılar oluştu” dedi. 


Geçtiğimiz günlerde Niğde Valisi Cahit Çelik’in Ata Sanayi Esnafını ziyarete geldiğini belirten Taygur, “Sayın valimize bu konuyu esnaflarımız iletti. Opet karşısında kaldırılan kavşağın yarattığı mağduriyet bir an önce çözülmesi gerektiğini söylediler. Niğde Valisi Cahit Çelik ise sanayi esnafı ile birlikte kaldırılan kavşağın olduğu bölgede inceleme yapacağını ve konunun takipçisi olacağını söylediler” şeklinde konuştu. 


Sanayi esnafı adına sorunun çözümü için ilgililere çağrıda bulunmak istediğini belirten Taygur, “Buradan sanayi esnafımız adına çağrıda bulunmak istiyorum. Karayollarından ve Niğde Valimizden destek bekliyoruz. Bu durum il dışından gelen yabancı kişilerin sanayiye girmesi çok zor oluyor. Hem müşterilerimiz bu durumdan şikayetini dile getiriyorlar, hem de bizler sanayi esnafı olarak işyerimizin adresini bile tarif etmekte zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL