Niğde’nin Altunhisar İlçesinde 6 Aralık 2023 tarihinde çiçek hastalığı salgını nedeniyle uygulanan karantina tedbirleri kaldırıldı.

Altunhisar’ın yeni başkanı Neşet Doygun Mazbatasını aldı Altunhisar’ın yeni başkanı Neşet Doygun Mazbatasını aldı

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla Köyü’nde küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek salgını nedeniyle Ulukışla köyü karantinaya alınmış ve küçükbaş hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştı. Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimler tarafından gerekli aşılama çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. 
Altunhisar’ın Ulukışla Köyünde 6 Aralık 2023 tarihinde koyun keçi çiçek hastalığı tespit edilmiş ve ilçe hayvan sağlık zabıtası kararı küçükbaş hayvanların ilçeye giriş çıkışları yasaklanmıştı.
Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçe genelinde aşılama çalışmalarının tamamlanması nedeniyle karantina kararının kaldırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Hastalıkla mücadele kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Veteriner Hekimleri tarafından ; ”Hastalık çıkış noktası olan Ulukışla köyü ve karantinaya alınan diğer köyler de  aşılamalar tamamlanmış olup 22.01.2024 tarihi itibari ile karantina tedbirleri ve küçükbaş hayvan hareketliliği yasağı kaldırılmıştır.” denildi.

Editör: Selim GÖKEL