Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 72. Yıldönümünde Niğde’de anıldı.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 72. yıldönümü anma Programı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ile birlikte iki dakika sirenlerin çalınması ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinin ardından anıt önündeki tören son buldu.
 

Törene, Niğde Valisi Âlim Barut, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Polat Kara, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaeddin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından, anma programı, Niğde Kültür Merkezinde Niğde Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Oratoryosu” programı Kültür Merkezinde sunulduktan sonra, Vali Alim Barut programı hazırlayan ve sunan Niğde Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerine teşekkür ederek plaket verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim