Nifad'ın Sodes kapsamında yürüttü ''SESSİZ FOTOĞRAF'' projesi , proje ile aynı ismi taşıyan fotoğraf sergisi ile tamamlandı.

 

 

Sessiz Fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin ve Nifad Başkanı Mustafa Doğan Şahiner birlikte kestiler.

 

 

12 ay önce başlayan proje kapsamında işitme engelli öğrencilere Temel Fotoğraf Eğitimi ve Doğa Fotoğrafçılığı konularında dersler verildi.

 

 

25 işitme engelli öğrenci ve 25 Nifad üyesinin ortaklaşa yürüttüğü proje dahilinde fotoğrafçılar da çocuklarla daha iyi iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen ''Sessiz Fotoğraf'' projesi süresinde işitme engelli öğrencilere trekking ayakkabıları ve fotoğraf makinesi de alındı.

 

 

Hatay,Nevşehir ve Gaziantep 'e destinasyon düzenleyen Nifad , öğrencilerle beraber 12 ay içerisinde kültürel etkinliklere de imza attı.

 

 

Sessiz fotoğraf konulu fotoğraf sergisinin 30 Eylül - 2 Ekim 2014 tarihleri arasında Akmedrese Kültür Evi'nde ziyarete açık olacağını söyleyen NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner sergi ile tamamladıkları projenin detaylarını da basın mensuplarına açıkladı.

 

160 saat toplam eğitim süresi olan proje ile dez avantajlı durumda olan işitme engelli çocukları toplumun içine dahil etmek amacında olduklarını ifade etti.

 

 

Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği olarak fotoğraf sanatına katkı sağlamanın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de gereken özeni gösterdiklerine dikkati çeken Şahiner 4.yıldönümünü kutlayacak olan Nifad'ın faaliyetlerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim