Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Emniyet Müdürü Levent Çivi ve Bor CHP İlçe Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarete NGC Başkanı Ali Osman Sayın, NGC Onur Kurulu Başkanı Ahmet Öncü, NGC Seçici Kurul Başkanı Araştırmacı-Yazar İdris Yavuz, NGC Genel Sekreteri Niğde Yankı Gazetesi Sahibi Yavuz Malkoç, NGC Başkan Yardımcısı Borun Sesi Gazetesi Sahibi Alpaslan Düzgün, NGC Başkan Yardımcısı Bor Fm Radyosu Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Pişkin, Niğde Yeni Yıldız Gazetesi Sahibi Arif Kanaatbilen, NGC Başkan Vekili Süleyman Tuzcu, NGC Yönetim Kurulu Üyesi Niğde Hamle Gazetesi Yöneticisi İskender Çetin, NGC Genel Sekreter Yardımcısı Yeşil Bor Gazetesi Yöneticisi Kıvanç Şimşek katıldılar.

 

KAYMAKAM BALCI: “BASIN 1. KUVVET”

NGC Yönetimi ilk olarak Bor Kaymakamı Muammer Balcı’yı makamında ziyaret etti. NGC Başkanı Ali Osman Sayın bir süre önce Bor İlçesinde Bor Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile gerçekleştirilen Medyanın Önemi ve Medya Okuryazarlığı konulu panele desteklerinden dolayı Bor kaymakamı Muammer Balcıya teşekkür etti.

Bor Kayamamı Muammer Balcı ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Öncelikle bu nezaket ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bor’da düzenlenen panelde de göstermiş olduğunuz yakın ilginizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Basın sağduyulu olduğu sürece toplum için çok önemli bir unsurdur. Bana göre basın 1. güç durumundadır. Bu gücü gerek ulusal anlamda gerekse yerel anlamda halkın menfaatleri doğrultusunda kullanıldığın da anlam kazanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ERAT: “BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ AKKAYA BARAJI”

NGC Yönetimi Bor Kaymakamı Muammer Balcı ziyaretinin ardından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ı makamında ziyaret etti. Başkan Erat ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı ile birlikte son günlerde Niğde’nin kamuoyunun birinci önceliği olan Akkaya Barajı’nda incelemelerde bulunulduğunu belirterek; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, TBMM Başkan Veli Sadık Yakut, Niğde Milletvekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Valimiz Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörümüz Adnan Görür ile birlikte Akkaya Barajında incelemelerde bulunduk. Bakanımıza Akkaya sorununu anlatarak çözümü konusunda kendilerinden talepte bulunduk.

Gerçekten sayın Bakan Bayraktar, Akkaya Barajını gördüğünde ve o kokuyu hissettiğinde Niğde’nin öncelikli sorunun Akkaya Barajı olduğunu belirterek. Çözümü konusunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na konuyu ileteceğini ve çalışmaların biran önce başlaması için gerekli planlamanın yapılacağı sözünü verdi.

Bana göre hükümetimiz için çok büyük bir bütçe sayılmayacak bir bütçeyle Akkaya Barajı sorunu çözülebilir. İyi bir arıtma sistemi kurulması ve baraj zeminin temizlenmesi ile bu sorun çözülür kanısındayım” dedi.

Başkan Erat ayrıca Niğde’li işadamlarının artık Niğde’ye büyük yatırım yapmalarını istediklerini belirterek; “Çevre illere gidiyoruz görüyoruz oraların işadamları kendi memleketlerine devasa yatırımlar yapıyorlar. Ama maalesef  Niğde’de yaşayan ve dışarıda yaşayan iş adamlarımız Niğde’ye yatırım konusunda bir çabaları yok. Bunları dile getirmenin zamanı geldi artık iş adamlarımız doğdukları topraklara büyük yatırımlar, istihdam sağlayacak fabrikalar açarak doğduğu topraklarla ile helalleşmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu konuda siz basın mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına ve kamuoyuna büyük görev düşmektedir. Her platformda bu konuyu dillendirmemiz, bunları işadamlarımıza anlatmamız bu yatırımları Niğdemiz için istememiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ ÇİVİ: “BOR HUZURLU BİR İLÇE”

NGC Yönetimi Başkan Erat’ı ziyaretinin ardından Bor İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi’yi makamında ziyaret etti.

NGC Başkanı Ali Osman Sayın, Bor İlçesinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Bor İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi’ye teşekkür ederek, NGC yönetim kurulunu tanıttı.

Bor İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, ziyaretten dolayı NGC Başkan ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederek: “Bor ilçemiz artık 40 Bin nüfuslu bir ilçe konumunda. Asayiş yönünden çok büyük olaylarla karşılaşmamakla birlikte ilçemiz huzurlu bir ilçe konumundadır. İlçemiz vatandaşımızın huzur ve güvenliği için tüm birimlerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Özellikle son yıllarda ölümlü trafik kazalarına sebep olan motosikletler konusunda vatandaşlardan ve kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda hassasiyet gösteriyoruz. Bu konuda ailelere de büyük görev düşmektedir. Anne ve babalar yaşları küçük çocuklara motosiklet almasınlar, motosikletlere binmesine izin vermesinler” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdür Çivi ayrıca ilçede yapılan istatistikler neticesinde belirledikleri bazı noktalara kamera sistemi kurmayı planladıklarını belirterek: “İlçemizde yaptığımız istatistiklerle ve suç oranları tespitinin ardından ilçemizde 13 noktaya kamera sistemi kurulması konusunda bir proje çalışması yaptık. Projemizi İl Özel İdaresine sunduk, inşallah il özel idaresi tarafından projemiz kabul gördüğü takdirde kurulacak bu kamera sistemleri ile suç oranlarında büyük bir azalma meydana geleceğine inanıyoruz” dedi.

 

ÇOPUR: “YEREL SEÇİMLERDE İDDALIYIZ”

NGC Yönetimi son ziyaretini ise CHP Bor İlçe Teşkilatına gerçekleştirdi. Bir süre önce Kongresi Yapılan CHP İlçe Başkanı Hacı Çopur ve Yönetim Kurulu üyelerini Parti Binasında ziyaret eden NGC Yönetimi Yeni Seçilen Başkan Hacı Çopur ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyaretten dolayı son derece memnun olduğunu belirten CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur: “Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin bizleri ziyaret etmesinden dolayı son derece onur duydum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

Biz Bor CHP İlçe Teşkilatı olarak yerel seçimlere iddialı hazırlanıyoruz. İyi bir yönetim kadromuz var, düzenli bir çalışma planımız var. Yerel seçimlere daha çok zaman var ama biz şimdiden yerel seçimlerde iddialı olduğumuzu ve bu yönde çalışmalar yaptığımızı söyleyebiliriz.

Ayrıca ilçemizin ve ilimizin sorunlarını da katıldığımız her platformda yetkililerimize ve vatandaşlarımıza anlatma gayreti içerisindeyiz. Tespit ettiğimiz sorunları ve çözüm önerilerini gerek yerel yönetime gerekse Ankara’ya ulaştırma gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 


Editör: TE Bilişim