Niğde Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Bostan, Nevruz Bayramı nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.
 
Bostan; “Çık ey yüz bin mızrağımız, Türk’ün Bayramı Nevruz Kutlu olsun” dedi.
 
Yunus Bostan açıklamasında;  Ülkemizin her köşesinde sabırsızlıkla beklenen Türk’ün bayramı olan Nevruz Bayramı yani baharın müjdelendiği gün yaklaşmaktadır. Konu ile alakalı Niğde Üniversitesi Öğrenci Konseyi nden de Türk Milletine kutlama mesajı geldi.
 
    Niğde Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Yunus Bostan yaptığı açıklama da ; ‘Yine Türk Milletine has olan bir güne yaklaşmaktayız 21 Mart Nevruz Bayramı, yani Türklüğün ve Türk akınlarının düşmanlarca kesilmesi ardından Ergenekon’a sığınan Türklerin, kendilerine yetmeyen yaşam alanları ve hürriyet sevdaları sayesinde birçok destanda da yer aldığı gibi Ana Kurt yani Açenanın  peşinden yeni diyarlara göç etmesi, savaşlar ve fetihler ile o yerleri kendilerine yurt etmesi başlangıcıdır.Böylesine destansı bir maziye sahip olan Türk ırkının, haktan aldığı hak ile bu tür toyları ve şenlikleri kutlaması, hatırlatması ve anımsatması başlıca borcudur. Ülkemizin her köşesinde coşku ile kutlanması gereken Nevruz yine Türk’ün olduğu her yerde heyecan ve övünç ile karşılanmaya devam etmelidir. Bugün kirli zihinler tarafından sahiplenmeye çalışılıp üzerinden prokovatif senaryolar inşa edilmeye çalışılsa da Nevruz Bayramının anlamını önemini iyi idrak etmeli ve hak ettiği gibi sahip çıkmalıyız.’’ Dedi.
 
     Devamında ; ‘’ Bu vesile ile yaklaşmakta olan, Yeni Baharın yani Ergenekon’dan Çıkışın yani Nevruz Bayramının tüm Türk yurtlarına birlik beraberlik ve güç kudret vermesini diler, kutluluklar getirmesini temenni ederim”dedi.
 
****
 
Türk Milletinin 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlu Olsun
Okul Meclisleri Niğde İl Başkanı; Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi  Ethem Kürşat AKDEMİR 21 Mart Nevruz Bayramıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu..
 
Türk Milleti olarak; baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Nevruz Bayramı’nı heyecan içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz.
Türk Milleti, Nevruz’la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar korumuş ve yaşatmıştır. Bu kutlu bayram; asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve tekâmül ederek çağımıza kadar ulaşmıştır.
Türk Milleti’nin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunan Nevruz Bayramı; kardeşliğin, neşenin ve hoşgörünün de kaynağı olmuştur. Balkanlar’dan Sibirya bozkırlarına kadar uzanan büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı’nın, geçmişle bugün arasında önemli bir kültürel köprü olduğu şüphesizdir. Doğanın yeniden uyanışının ve canlanışının simgesi, baharın ilk günü olan Nevruz, Türk Dünyası’nın her köşesinde kutlanmaktadır.
Aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış, kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış Büyük Türk Milleti, Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemektedir.
Nevruz, asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir.
Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk’ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün Türk Milletinin 21 Mart Nevruz Bayramını kutlarım.





 
Editör: TE Bilişim