Tamer Taşkıran… dün bu isim Türkiye’nin  gündeminde idi, LYS MF- ve MF-3 Türkiye Birincisi oldu,  Alkışlar Tamer Taşkıran için.

LYS… Türkiye… Niğde…

O BİR BORLU…

 Burada unutulan bir şey oldu.  Aslında Türkiye Birincisi BOR’dan çıktı.  

Tamer’in annesi Aynur Taşkıran    İlaldılı ve  Çopur’lardan, yine Borlu boya ustası Mustafa Taşkıran’da Borlu.  Tamer  ve Ailesi uzun yıllardır Bor İlçemizde Ahmet Kuddusi Mahallesinde ikamet ediyor.

Tamer, in başarısı uzun yıllardır biliniyordu, Okula gitmeden okuma yazmayı biliyordu. İlköğretim 1 sınıfı okumadan 2. sınıfa geçti. Ailesi, öğretmenleri, komşuları  ilköğretim ve sonrasında Tamer’in başarısından söz ediyor ve iyi bir  derece bekleniyordu.

Sonunda kendisi için, İlimiz, İlçemiz ve Ailesi için en güzel sürpriz  yaptı. Türkiye birincisi  oldu.

Helal Olsun diyoruz.

Babası boyacı, annesi ev kadını olan Tamer Taşkıran ise sonucun kendisini çok şaşırttığını, böyle bir başarıyı beklemediğini kaydetti. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde okumak istediğini anlatan Taşkıran, "Başarı bekliyordum ama bu birincilik değildi. İlk duyduğumda inanmak istemedim. Çok büyük başarı bu nedenle şaşkın ve çok mutluyum. Başarımda 4 yıllık düzenli çalışmama borçluyum. 4 yılda çok yoruldum karşılığını da fazlasıyla aldım. Sevincimi anlatamam" dedi.



Taşkıran, iyi bir mühendis olarak ülkesine hizmet etmeyi de çok istediğini sözlerine ekledi.



OKULA BAŞLAMADAN OKUMA YAZMAYI ÖĞRENMİŞ



Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran’ın, okula başlamadan okuma yazmayı öğrendiği, ilköğretime 2. sınıftan başladığı belirtildi.



İnşaatta boyacı olarak çalışan baba Mustafa Taşkıran, haberi alır almaz eve gelerek oğlunu tebrik etti.



Tamer’in ailenin gururu olduğunu belirten Taşkıran, ”Ben boyacıyım. Oğlumun başarısından dolayı çok mutluyum, en büyük mutluluğu hissediyorum. İnşallah vatana, millete, devlete hayırlı bir birey olur. Tamer, sürekli ders çalışır, dışarıda, sokaklarda gezmesi olmayan bir çocuk. Sürekli okul, dershane ev arasında gider gelirdi. Anne baba olarak bizler de en büyük destekçisi olduk” diye konuştu.

”Aileler çocuklarıyla ilgilensin"

Oğlunun başarısında aile desteğinin de önemli olduğunu ifade eden Taşkıran, ”Aileler çocuklarıyla ilgilensin. Ben dışarıda çalıştığım için bire bir ilgilenemedim ama eşim çok destek oldu. Benim yapmam gerekenleri de eşim yaptı. Her şeyi ile ilgilendi. O da bizim yüzümüzü kara çıkarmadı. Gurur kaynağımız oldu” diye konuştu.


Anne Aynur Taşkıran da sevincini oğluna sarılarak yaşadı. Tamer’in hayatı boyunca hep başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Taşkıran, şunları kaydetti:


”Tamer ilkokula başlamadan okuma yazma biliyordu. Birinci sınıfı okumadan atlayarak ikinci sınıftan başladı. Elde etmiş olduğu başarıdan dolayı çok mutluyum. Onunla gurur duyuyorum. Çok sevindim. Devletim, milletim için hayırlı olsun. Bütün gençlerin yolu açık olsun. Tüm öğretmenlerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”



Oğlunun çok efendi ve çevresi tarafından sevilen bir çocuk olduğunu anlatan anne Taşkıran, Tamer’in okul hayatında zamanının büyük bölümünü ders çalışarak geçirdiğini vurguladı.



Tamer Taşkıran da ailesiyle birlikte bu sevinci yaşadığından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.



Başarılı öğrenci Taşkıran, ”Ailem de yanımda. Onların desteği ile düzenli çalışmayla başarı geldi” dedi. 








Editör: TE Bilişim