Niğde Belediyesi’nden yapılan açıklamada; vatandaşların umuma açık yerlerde, parklarda, caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesmelerinin yasak olduğunu ve ilgili mevzuat ve komisyon kararlarına aykırı hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Niğde’de Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı tarafından kurban kesim yerleri olarak belirlenen yerler ise; Niğde Belediyesi Yeni Mezbahanesi (Hıdırlık Mevkii), Selçuk Mahallesi Kapalı Pazar Alanı (Salı Pazarı), Yeni Adliye Arkası Kapalı Pazar Alanı (Pazartesi Pazarı). Yeni Niğde Evleri Kapalı Pazar Alanı (Cuma Pazarı), Yeşilburç Yolu Üzerinde Bulunan Kapalı Pazar Alanı (Pazar Pazarı), Özbelde Mevkii Kapalı Pazar Alanı. Afife Hanım Cami Yanı (Eski Zahire Pazarı), İlhanlı Mahallesi Kapalı Pazar Alanı (Çarşamba Pazarı), oldu.
Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususlar ise şöyle belirlendi; Hayvanlardın sağlıklı, besili olması ve organlarının tam ve eksiksiz olması, Hayvanların kulaklarının küpeli olması, Gebe olmaması, kurbanlık hayvanlığın erkek olanlarının tercih edilmesi. Sığırların iki yaşını doldurmuş olması, koyun ve keçilerin bir yaşını doldurmuş olması. Kurban kesildikten sonra dikkat edilecek hususlar ise şunlardan oluşuyor;  Kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, kedi ve köpeklere verilmeyecek ve bu hayvanların çıkaramayacağı şekilde çukura gömülerek imha edilecek. Kurban kesildikten sonra iç organlarında hastalık belirtisi olan hayvanların etlerinin tüketilmesi konusunda veteriner hekimden bilgi alınacak.(Niğde Belediyesi)

Bor OSB Jandarma Karakolu Yapımı Açık Eksiltme Usulu İhale İlanı Bor OSB Jandarma Karakolu Yapımı Açık Eksiltme Usulu İhale İlanı