Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Elma Üreticileri Birliği ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlenen "2. Hasat Günleri Elma Festivali" gerçekleşti. 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Festvalin açılışına Niğde Valisi Mustafa Koç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Selim Gültekin, Yavuz Ergun, Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Ak Parti İl Başkanı Ömer Kılıç ve bir çok protokol üyesi ve sivil toplum kuruluş temsilcisi katıldı. 

21 Mart Nevruz Bayramı Niğde Türk Ocağı'nda coşkuyla kutlandı. 21 Mart Nevruz Bayramı Niğde Türk Ocağı'nda coşkuyla kutlandı.

Festivalin ilk günü Jandarma Genel Komutanlığı Bando Takımı, Mehteran Takımı ve Helikopter gösterisi ile başladı. Valilik binası önündeki resim sergisi gezildi. Bando Takımının önderliğinde festival alanına gelen kortej burada yöresel ürünlerin ve ünlü aşçıların yemek tatlılarının olduğu standları gezdiler. Festivalin ilk günü yaklaşık 20 ton elma dağıtıldı. Dünyaca ünlü aşçıların yaptığı elma temalı yemek ve tatlılar sunuldu, yarışmalar yapıldı.    Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı "üzüm salkımı" gösterisi ve Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğinin söylediği marşlar, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Kurulan yaklaşık 70 stantta esnaf, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri, kadın girişimciler, seyyar satıcılar ve yöresel sokak lezzetleri yer aldı.

Niğde Valisi Mustafa Koç, : “Bu yıl da yine Türkiye'de ağaç bakımından ilk sırada yer alan yaklaşık 600 bin ton üretimle ikinci sırada olan elmamızın, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği seviyeye ulaşması için bu festivali düzenliyoruz." Dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise: “Elma festivalinin  1980'li yıllara kadar düzenlendiğini ancak sonra bırakıldığını belirterek: “Bundan sonra bu festivali geleneksel hale getireceğiz."Niğde için elma çok önemli. Niğdemizin birçok ürünü var. Geçen sene patates festivali yapmıştık. Bugün de yine hasat günlerinde elma festivalini gerçekleştiriyoruz. Yakın bir tarihte gastronomi ile alakalı ayrı festivallerimiz de gelecek. Çünkü Niğde'de gerçekten çok zengin bir tarihe sahip." dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesilerek festivalin açılışını yaptı ve festival alanını gezdi. Yarında devam edecek olan Festivalde yaklaşık 130 şefin katılımıyla gastronomi alanında yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecek." dedi. 

İlk günün gecesi ise sanatçı Kıraç sahne aldı. Alanın yetersiz olmasından dolayı bir çok vatandaş konseri caddelerden kaldırımlardan izlemek zorunda kaldı. Coşkulu geçen Kıraç konseri ile festivalin ilk günü sonlandı. 

Festvalin ikinci günü ise yine yarışmalar düzenlendi, Niğde yemekleri üzerine panel düzenlendi. Akşam saatlerinde ise Esat Ergüven, Mavi Velesbit konseri düzenlendi. Gece Derya Uluğ konseri ise İstanbul İstiklal Caddesinde meydana gelen hain terör saldırısı nedeni ile yarıda kesildi. 

Editör: TE Bilişim